KÖPENHAMN

Mato, litteä, käsintehty tummanharmaa, 170×240 cm. Jokainen matto on ainutlaatuinen, koska sen ovat käsin kudoneet ammattitaitoiset käsityöläiset, joilla on hyvät työolosuhteet ja reilu palkka Intian järjestäytyneissä kudontakeskuksissa. Valmistettu 100 % villasta.

Tuotetiedot
Ammattitaitoisten käsityöläisten kudotut käsin, jokainen on ainutlaatuinen. Valmistettu Intiassa järjestäytyneissä kudontakeskuksissa hyvillä työoloilla ja reilulla palkalla. Matto on valmistettu villasta, joten se on luonnostaan likaa hylkivä ja erittäin kestävä.

Suunnittelija IKEA of Sweden
Tuotenumero 503.745.58

Hyvä tietää
Matto on käsinkudottu. Tarvitset 1 STOPP FILT -maton alustan liukuesteellä (165×235 cm) tätä mattoa varten. Leikkaa tarvittaessa.

Materiaalit ja hoito
Materiaali 100 % villaa

Hoito

 • Älä pese.
 • Älä valkaise.
 • Älä käytä rumpukuivausta.
 • Älä silitä.
 • li>

 • Älä kuivapesua.
 • Imuroi ja pyöritä mattoa säännöllisesti.
 • Uudet villamatot irtoavat luonnollisesti, imuroi alussa usein.
 • Kuivaa. täplät; poista välittömästi kaapimalla varovasti kohti paikan keskikohtaa.
 • Märkä paikat; älä hiero. Imeydy paperipyyhkeillä, kostuta liinalla ja miedolla pesuaineella.
 • Ammattimainen matonpuhdistus tarvittaessa.
 • Käytä aina tavallista lattiapäätä, älä koskaan pyörivää harjaa, kun imuroit mattoa.

Turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus
Käytä STOPP FILT -maton alustaa, jossa on liukastumista estävä turvallisuuden ja mukavuuden lisääminen. sijoitettava koko maton alle.

Mittaukset

Pituus: 240 cm
Leveys: 170 cm
Pinta-ala: 3,68 m²

Ihmiset ja yhteisöt
Käsintehtyjen mattojen perinteen vaaliminen. Mattojen kutomisella on rikas historia ja käsityötaito, joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Tätä pitävät hengissä osittain ammattitaitoiset miehet ja naiset, jotka valmistavat IKEA-mattoja hyväksymissämme kudontakeskuksissa. Täällä voimme turvata käsityöläisten ja heidän yhteisöjensä hyvinvoinnin sekä käyttämiemme resurssien. Joten kun ostat yhden käsintehdyistä matoistamme, sinusta tulee ainutlaatuisen kappaleen omistaja ja samalla myötävaikutat positiiviseen muutoksiin niitä valmistaville ihmisille.

Tarina
Meidän näkemyksemme villasta
Villa on luonnollinen, kestävä ja uusiutuva materiaali. Se on luonnostaan likaa hylkivä ja paloa hidastava – ja se on loistava eriste. Monet edut tekevät villasta houkuttelevan materiaalivaihtoehdon IKEA-tuotteissa, kuten matoissa, pehmustetuissa huonekaluissa ja patjojen vanussa. Myös ympäristöhyötyjä on otettava huomioon. Villalla on pienempi hiilijalanjälki kuin monilla muilla tekstiilikuiduilla. Tämä johtuu osittain siitä, että lampaita voidaan kasvattaa muilla kuin peltomailla ja epätasaisella maastolla. Lisäksi villa on biohajoavaa, ja sen hajoaminen kestää suhteellisen lyhyen ajan. IKEAlla on pitkän tähtäimen suunta siirtyä fossiilisista raaka-aineista luonnollisempiin ja kestävämpiin materiaaleihin. Villa on hyvä esimerkki kestävästä materiaalista, kun se hankitaan tiloilta, joissa lampaita kohdellaan kunnioittavasti ja niiden laiduntamaa maata hoidetaan vastuullisesti.

Tiellä vastuulliseen hankintaan
Eläinten oikeuksien kunnioittaminen on tärkeää IKEA:lle, joten kun tavarantoimittajat kirjautuvat työhön kanssamme, heidän on noudatettava eläinten hyvinvointia koskevia vaatimuksiamme, kuten käytännesäännöissämme on kerrottu. Lisäksi olemme sitoutuneet muuttamaan perinteisen villan toimitusketjumme 100 % vastuullisesti hankituksi villaksi vuoden 2025 loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa, että kaikki villamme tulee tiloilta, jotka on sertifioitu eläinten hyvinvoinnin ja maankäytön näkökulmasta ja on täysin jäljitettävissä tilatasolle. IKEA on aloittanut yhteistyön Uuden-Seelannin maatilojen kanssa, jotka ovat Responsible Wool Standard (RWS) -sertifioituja. RWS on riippumaton, vapaaehtoinen standardi, mikä tarkoittaa, että yritykset ja tuottajat voivat halutessaan saada sertifioinnin. Tämänkaltaiset sertifikaatit ovat yksi tapa varmistaa, että lampaita kohdellaan kunnioittavasti ja että maan hoidossa ja suojelussa käytetään parhaita käytäntöjä. Uudessa-Seelannissa – hyvin rakenteellisessa maassa, jolla on pitkät lampaanviljelyn perinteet – hankitun osaamisen avulla voimme viedä oppimamme muihin villantuottajamaihin.

Jäljitettävyys tuotteesta tilatasolle

strong>
Valikoimassamme käytetyn villan alkuperän jäljittäminen on avainasemassa vastuullisen hankinnan ja kunnioitettavan eläinten hyvinvoinnin takaamiseksi lampaille. IKEAssa pyrimme turvaamaan alkuperäketjun käyttämällä sertifioituja tiloja raaka-ainetoimittajinamme. Näin työstämämme villa on jäljitettävissä lopputuotteesta maatiloille. Sertifioidut tilat auditoi vuosittain riippumaton sertifiointielin varmistaakseen, että vaatimukset ja standardit täyttyvät.

Yhteistyö eläinten hyvinvoinnin puolesta
Oikeuden rakentaminen vie aikaa strategisia kumppaneita kaikkialla maailmanlaajuisessa toimitusketjussa, jotta voimme vaikuttaa merkittävästi. Sitoutumalla muuttamaan kaikki villamme 100-prosenttisesti vastuullisesti hankituksi villaksi ja kertomalla matkamme prosessista aiomme osoittaa, kuinka tämä muutos voidaan saavuttaa, lisätä tietoisuutta vastuullisesta villan hankinnasta ja lisätä kysyntää.

Materiaali
Mitä villa on?
Villa on luonnonmateriaali, jota monet meistä pitävät mielellään lähellä vartaloa. Se pitää meidät lämpimänä kylmänä ja viileänä lämpimänä, ja se myös imee hyvin kosteutta. Erinomaisia ominaisuuksia mattoon, heittoon ja muuhun! Haluamme, että kaikki villa tuotteissamme tulee vastuullisista lähteistä vuoteen 2025 mennessä. Tästä syystä olemme aloittaneet matkan kohti Responsible Wool Standard (RWS) -standardin noudattamista tiukkojen eläinten hyvinvointia, maanhoitoa ja jäljitettävyyttä koskevien vaatimusten mukaisesti.

Toimintoratkaisu
Heitä hyvästit lentävälle matolle. Liukumattomat STOPP- ja STOPP FILT-mattoalustat pitävät mattosi tukevasti paikoillaan, jotta kukaan ei liukastu niille. Leikkaa aluskatteet haluamasi kokoisiksi. STOPP FILT, joka on 4 mm paksu, auttaa myös säilyttämään käsinsolmitut matot ja saa kaikki matosi tuntumaan paksummilta ja pehmeämmiltä.