SLÄKT

Sängynrunko ulosvedettävällä sängyllä + säilytystila, valkoinen, 90×200 cm (35 3/8×78 3/4”). Yksin nukkuminen voi tuntua pelottavalta. Tämän sängynrungon alla on lisävuode ja 2 laatikkoa peitolle ja tyynylle. Täydellinen sisaruksille, jotka jakavat huoneen, ystäville tai kun on iltasatun aika.

Tuotetiedot
Ulosvedettävä sänky sopii täydellisesti ulos vietäväksi ystävän kanssa nukkuu ja kahdessa laatikossa on tilaa sekä liinavaatteille että leluille.

Suunnittelija Ebba Strandmark/IKEA of Sweden

Tuotenumero 492.277.52

Hyvä tietää
Max. Sängyssä sallittu patjan korkeus on 4 tuumaa. LURÖY sälepohja sisältyy hintaan, mutta on pakattu erikseen. Patjat ja vuodevaatteet myydään erikseen.

Materiaalit ja hoito
Materiaali

Sälepohja strong>
Sängyn säleet: kerrosliimattu puuviilu, koivuviilu, liimahartsi pinnoitteena
Nauha: 100 % polyesteriä

Sängyn runko
Vuoteen reuna: Lastulevy, Lastulevy, Puukuitulevy, Muovireuna, Akryylimaali, Akryylimaali, Paperifolio
Jalkalevy/päätylevy: Kuitulevy, Lastulevy, Hunajakennorakennepaperitäyte (100 % kierrätetty), Muovireuna, Akryylimaali

Urotettava sänky säilytystilalla
Suojakaiteet/ Laatikon etuosa: Kuitulevy, Akryylimaali
Takaosa: Kuitulevy, Melamiinifolio, Lastulevy, Muovireuna, Akryylimaali, Paperifolio, Akryylimaali
Laatikon takaosa/ Laatikon sivut: Lastulevy, Paperifolio, Muovikalvo
Laatikon pohja: Kuitulevy, Akryylimaali, Paperifolio
Keskikisko/ Sivukisko/ Yläkisko: Kuitulevy, Lastulevy, Muovireuna, Akryylimaali, Paperi folio
Pohja r ail: Kuitulevy, Puukuitulevy, Puukuitulevy, Lastulevy, Muovireuna, Akryylimaali, Paperifolio

Kestävä kehitys ja ympäristö
Sälepohja
Uusiutuva materiaali (puu).

Sängynrunko / ulos vedettävä sänky säilytystilalla
Haluamme vaikuttaa positiivisesti planeettaan. Siksi haluamme vuoteen 2030 mennessä, että kaikki tuotteissamme olevat materiaalit ovat kierrätettyjä tai uusiutuvia ja hankittu vastuullisesti.

Mittaukset

 • Max. paino/nukkumisraja: 100 kg (220 lb)
 • Pituus: 207 cm (81 1/2″)
 • Leveys: 98 cm (38 5/8″)
 • Laatikon leveys (sisä): 91 cm (35 7/8″)
 • Laatikon syvyys (sisä): 57 cm (22 1/2″)
 • Alustan korkeus : 58 cm (22 7/8″)
 • Sängynpäädyn korkeus: 80 cm (31 1/2″)
 • Sängyn leveys: 193 cm (76″)
 • Sängyn pituus: 207 cm (81 1/2″)
 • Patjan pituus: 200 cm (78 3/4″)
 • Patjan leveys: 90 cm (35 3/8) ”)

Tarina
Rentoutuminen vaatii paljon työtä
Esiteini-ikäiset lapset ovat luultavasti kiireisimmät tuntemamme ihmiset. Se ei välttämättä aina näytä siltä ulkopuolelta, mutta sisältä kaikki toimii ylinopeudella. Kaiken kasvuun tarvittavan energian ansiosta on järkevää, että kun he ovat kotona, rentoutumis- ja palautumispaikka on melko tärkeä. Siinä SLÄKT-mallisto tulee esiin. Saadaksemme sen oikein, meidän oli palattava alkuun. Tilasimme tutkimuksen, joka keskittyi 8-12-vuotiaisiin lapsiin ympäri maailmaa. Siitä yritimme tehdä jotain, joka sopii sekä siihen, mitä lapset haluavat, että myös sitä, mitä vanhempien mielestä lapset tarvitsevat.

Maailmanlaajuinen tutkimus siitä, mitä lapset haluavat
> Lasten ja nuorten psykoterapeutti tohtori Barbie Clarke ja hänen tutkimustoimistonsa Family Kids & Youth tekivät maailmanlaajuisen tutkimuksen. “Varhainen murrosikä on tärkeä vaihe, koska se on hidas eteneminen kohti autonomiaa ja itsenäisyyttä”, Barbie sanoo. ”Tämä valtava kasvu vaatii paljon energiaa. Ei ole vitsi, etteivät he todellakaan voi herätä aamulla!” Yksi suurimmista havainnoista oli, että lapset halusivat paikan rentoutua ja vetäytyä, mutta silti olla lähellä vanhempiaan (jotka ovat edelleen heidän suurin vaikuttajansa), vaikka ystävien kanssa hengailu onkin kasvava painopiste. ”Makuuhuoneesta tulee myös paikka, jossa viihdyttää ystävien kanssa. Ilmaus “chilling out” oli jotain, jonka kuulimme ympäri maailmaa. “Voi, haluan vain rentoutua” on keskeinen toive.”

Kalusteet tehty spontaanisti
Tutkimuksen pohjalta työ alkoi. Suunnittelimme SLÄKTin erittäin modulaariseksi ja mukautuvaksi, ja myös helposti liikkuvaksi, jos vaikka kaveriporukka tulee paikalle. Testattuamme kaiken turvallisuuden vuoksi pyysimme lapsilta palautetta. Sitten muutimme tiettyjä malleja, jotta niitä olisi helpompi käyttää ja niiden kanssa rentoutua. Lasten suosikki: kokoontaitettava patja, joka voidaan säilyttää sängyn alle ja tuoda ulos aina kun on rentoutumisaika. Lapset näyttävät vain kaatuvan siihen. Ei kommunikaatiota, vain “aaah!”.

Materiaali
Mikä on rakennettu levy?
Käytämme rakennettuja levyjä valmistaessamme monia huonekalumme, kuten pöydät ja vaatekaapit. Ne ovat kevyitä ja resurssitehokkaita, mutta silti vakaita ja vahvoja. Jokaisessa levyssä on lastulevystä, kuitulevystä tai massiivipuusta valmistettu runko, sisäpuolella on pääosin kierrätyspaperista valmistettu hunajakennollinen täyttörakenne, joka on erikoisrakenteensa ansiosta erityisen kestävä. Levy peitetään sitten suojamaalilla, kalvolla tai viilulla halutun tyylin mukaan.