afrikkalainen sisustus

Luo kotiisi afrikkalaista tunnelmaa – 10 ideaa

Afrikkalainen sisustustyyli kiehtoo monia elävien värien, rohkeiden kuvioiden ja luonnonläheisyytensä takia. Tämä tyyli korostaa kodin visuaalista vetovoimaa sekä tuo mukanaan lämpöä ja persoonallisuutta. Jokainen värikkään kankaan tai maton valinta voi kertoa tarinan Afrikan monimuotoisista kulttuureista ja perinteistä.

Tässä artikkelissa tarjoamme vinkkejä siihen, miten voit pienillä jutuilla tuoda afrikkalaista tunnelmaa kotiisi. Ota siis rento asento ja lähde matkalle Afrikan kuumaan aurinkoon.

1. Tekstiilit

Afrikkalaiset tekstiilit ovat visuaalisesti todella vaikuttavia. Ne välittävät syvää kulttuurista merkitystä. Värikkäät kankaat ja matot heijastavat Afrikan rikasta perinnettä ja historiaa, jotka ovat usein täynnä symboliikkaa ja tarinoita.

Tekstiilit tuovat tilaan lämpöä ja kodikkuutta, mikä tekee niistä ihanteellisen lisän sisustukseen, erityisesti kylminä vuodenaikoina. Ripustamalla seinille käsinkudottuja seinävaatteita voit tuoda tilaan ainutlaatuisen taideteoksen, joka kertoo tarinaa Afrikasta.

2. Kuviot

Voimakkaat ja rohkeat kuviot ovat osa afrikkalaista sisustusta. Yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä kuvioista on siksak. Lisäksi symmetriset kuviot, kuten ruudukot ja ristikkäiset viivat, ovat myös suosittuja afrikkalaisessa sisustuksessa. Ne heijastavat usein luonnon muotoja ja elämän kiertokulkua.

Kuviot voivat ilmetä esimerkiksi koristeellisina kankaina, maalauksina, mattoina tai jopa kaiverruksina puukaluissa, ja ne tuovat harmoniaa ja tasapainoa tilan visuaaliseen ilmeeseen.

3. Värit

Afrikkalaiseen sisustukseen liittyy syvä yhteys luontoon, mikä näkyy vahvasti materiaalivalinnoissa ja väripaletissa. Tumma puu on yksi keskeisimmistä elementeistä afrikkalaisessa sisustuksessa, symboloiden vakaata ja maanläheistä läsnäoloa tilassa.

Voimakkaat ja rikkaat värit kuten punainen, oranssi, vihreä ja ruskea rikastuttavat afrikkalaista sisustusta. Nämä värit heijastavat usein Afrikan luonnon monimuotoisuutta ja elinvoimaa.

4. Eläinhahmot

Afrikkalainen sisustus saa usein innoituksensa mantereen upeasta villieläimistöstä, joka on täynnä ikonisia lajeja kuten norsuja, leijonia ja kirahveja.

Lisää siis kotiisi eläinhahmoja veistoksina, tauluina tai koriste-esineinä. Ne symboloivat Afrikan rikkautta ja voimaa sekä tuovat luonnon läheisyyden ja voiman kotiin.

5. Luonnonmateriaalit

Luonnonmateriaalit ovat olennainen osa afrikkalaista sisustusta, mikä korostaa yhteyttä ympäröivään luontoon ja kestävään elämäntapaan. Bambu ja rottingi ovat hyviä valintoja afrikkalaisessa sisustuksessa niiden kestävyyden ja ekologisen luonteen vuoksi.

Bambu symboloi voimaa ja joustavuutta, ja se on monipuolinen materiaali, jota voidaan käyttää monenlaisissa sisustuselementeissä, kuten huonekaluissa, koristeissa ja valaisimissa. Rottingi puolestaan tuo pehmeyttä ja luonnollista lämpöä tilaan luoden rentouttavan ja kutsuvan ilmapiirin.

6. Korit

Afrikkalaiset korit ovat kulttuurisia symboleja ja taiteellisia mestariteoksia. Niiden valmistuksessa käytetään perinteisiä luonnonmateriaaleja, kuten olkia tai ruokoa, jotka heijastavat Afrikan rikasta luontoa ja käsityöperinnettä.

Ripustamalla seinälle ja asettelemalla pöydälle tai lattialle ryhmän erikokoisia ja -muotoisia koristeellisia koreja voit luoda mielenkiintoisen ja moniulotteisen seinäkoristeen. Lisäksi ne tarjoavat käytännöllistä säilytystilaa.

7. Puukoristeet

Afrikkalainen tunnelma kotona voi syntyä helposti käyttämällä puusta veistettyjä koristeita, jotka ovat perinteinen osa Afrikan käsityöperinnettä. Näiden koristeiden valmistuksessa käytetään usein paikallisia puulajeja, mikä tekee niistä ekologisen valinnan ja kunnioittaa samalla Afrikan luonnon monimuotoisuutta.

Lisäksi puukoristeet voivat kertoa tarinoita afrikkalaisesta mytologiasta, eläinkunnasta tai perinteisistä kuvioista. Sijoittamalla nämä veistokset hyllyille tai pöydille voit tuoda esiin niiden kauneuden ja ainutlaatuisuuden sekä antaa niille ansaittua huomiota.

8. Taide ja käsityöt

Afrikkalainen taide ja käsityöt ovat ikkuna mantereen rikkaaseen kulttuuriin ja perinteisiin. Veistokset, maalaukset ja kudotut työt koristavat kotia ja kertovat tarinoita ja välittävät Afrikan monimuotoista historiaa. Jokainen hankittu teos voi avata oven erilaiseen maailmaan ja herättää katselijassa uteliaisuutta ja ihailua.

9. Kasvit

Afrikan luonnosta tulee usein ensimmäisenä mieleen savannit ja aavikot, mutta Afrikan luonto on itse asiassa hyvin monimuotoista. Voit siis tehdä kotiisi monenlaisia kukka-asetelmia, joilla voit tuoda esiin Afrikan luonnon eri puolia.

Tee esimerkiksi kuivan paikan kasveista koostuva asetelma, johon kuuluu mehitähtiä. Toiseen asetelmaan voit laittaa runsaampia kasveja, kuten palmuvehkoja ja kukkivia kukkia. Jos sinulta löytyy taitoa, voit ottaa kotiisi suurempiakin eksoottisia kasveja. Jos taas et ole mikään viherpeukalo, käytä hyväksesi tekokasveja.

10. Valaistus

Luo kotiisi tunnelmallinen valaistus afrikkalaisen tunnelman mukaisesti. Käytä esimerkiksi kankaisia tai punomalla valmistettuja valaisimia, jotka luovat lämmintä ja pehmeää valoa. Myös rottinki on hyvä valinta valaisimiin.

Scroll to Top