Airfryerin käyttö on noussut suosioon monissa keittiöissä ympäri maailmaa tarjoten terveellisempiä vaihtoehtoja perinteiselle paistamiselle. Airfryer on kätevä keittiölaitteisto, joka antaa ruoalle rapean pinnan ja mehevän sisuksen ilman suurta määrää öljyä. Mutta kuinka varmistat, että saavutat haluamasi lopputuloksen ilmanfryerilläsi?
Tässä artikkelissa jaamme suuntaa antavia paistolämpötiloja ja -aikoja erilaisille ruoka-aineille, jotta voit hyödyntää ilmanfryerisi potentiaalia täysimääräisesti.
Huomioithan, että paistoajat ja lämpötilat ovat vain suuntaa-antavia. Airfryereissa on laitekohtaisia eroja, joten kannatta opetella tuntemaan oman laitteen paistoajat. Se onnistuu parhaiten käyttämällä aluksi paistomittaria ja tutustumalla laitteen käyttöohjeisiin.
Liha ja kana
- Broileri kokonaisena: 180 astetta, noin 60 min
- Broilerin rinta: 180 astetta, noin 15 min
- Broilerin koipi: 180 astetta, noin 20 min
- Lihapullat: 190 astetta, noin 15 min
- Lohifile: 180 astetta, noin 15 min
- Makkara: 200 astetta, noin 6 min
- Nakit: 180 astetta, noin 5 min
- Nugetit: 180 astetta, noin 5 min
- Pekoni: 180 astetta, noin 8 min
- Kananmunat: 130 astetta, noin 12 min
- Munakas: 180 astetta, noin 15 minuuttia
Kasvikset
- Uunijuurekset: 180 astetta, noin 25 min
- Kesäkurpitsa: 190 astetta, noin 8 min
- Kukkakaali: 170 astetta, noin 10 min
- Parsa: 180 astetta, noin 8 min
- Parsakaali: 180 astetta, noin 8 min
- Ruusukaali: 180 astetta, noin 10 min
Muut
- Lämpimät voileivät: 190 astetta, noin 5 min
- Ranskalaiset: 200 astetta, noin 15 min
- Joulutortut: 200 astetta, 8 min
- Munkit: 200 astetta, noin 7 min
- Piparkakut: 180 astetta, noin 5 min
Jos olet vasta hankkimassa itsellesi airfryeria, tutustu vertailuumme erilaisista airfryereista, niin osaat hankkia itsellesi parhaiten sopivan.