kapselikahvinkeitin

Paras kahvikone kotikäyttöön

Kahvi on monille aamun ensimmäinen ilo ja päivän tärkeä hetki. Sen täydellinen maku ja aromi voivat tehdä tavallisesta päivästä erityisen. Siksi yhä useammat kahvin ystävät investoivat laadukkaaseen kahvikoneeseen kotonaan. Oletko sinäkin harkinnut kahvikoneen hankkimista, mutta et ole varma, mikä vaihtoehto sopisi sinulle parhaiten juuri sinulle? Ei hätää, sillä olet tullut oikeaan paikkaan!

Tässä artikkelissa tarkastelemme eri kahvikoneiden ominaisuuksia, vertaillemme suosituimpia malleja ja annamme vinkkejä, miten valita juuri sinulle sopivin kahvikone, joka tuo baristatason nautinnon suoraan omaan keittiöösi.

Meidän suosikkimme:

Paras täysautomaattinen kahvikone

DeLonghi ECAM 350.55.B Dinamica

DeLonghi Dinamica ECAM 350.55.B

 • tekee 10 erilaista kahvijuomaa
 • yksinkertainen käyttää
 • helppo puhdistaa

De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B on moderni, täysautomaattinen kahvikone, joka jauhaa pavut tuoreina joka kerta ja valmistaa jopa 10 erilaista kahvijuomaa yhdellä napin painalluksella. Voit valita perinteisen mustan kahvin sekä suositut kahvipohjaiset juomat, kuten espresso, cappuccino ja latte macchiato. ”My Menu” -ominaisuuden avulla voit säätää juomiesi vahvuutta ja kokoa omien mieltymystesi mukaan ja tallentaa ne muistiin.

Koneessa on LatteCrema-maitojärjestelmä, joka takaa täydellisen maitovaahdon joka kerta, säädettävällä maidon tiheydellä ja automaattisella puhdistustoiminnolla. LCD-näyttö ja kosketusohjaimet tekevät koneen käytöstä helppoa. Lisäksi laitetta on helppo huoltaa, sillä siinä on automaattinen kalkinpoisto, vedensuodattimen käyttömahdollisuus, uutinyksikön huuhteluohjelma ja irrotettava uutinyksikkö.

Paras kapselikeitin

Nespresso By Sage SNE 900 BSS kapselikeitin

Nespresso By Sage SNE 900 BSS

 • laaja valikoima kapseleita, maidon lämpötiloja ja koostumuksia
 • mahdollistaa latte-taiteen tekemisen
 • 7 osaa kahvia ja kuumaa vettä

Nespresso by Sage SNE 900 BSS on huippuluokan kapselikeitin, joka tarjoaa ammattimaisen kahvikokemuksen kotona täydellisellä maitovaahdolla ja latte-taiteella. Tämä kone on ihanteellinen valinta kaikille, jotka nauttivat kahvista, cappuccinosta tai espressosta. Voit käyttää laajaa valikoimaa Nespresson ja muiden merkkien kapseleita sekä säätää maidon lämpötilaa 11 eri asetuksen välillä ja vaahdon koostumusta 8 vaihtoehdolla täysautomaattisen höyryputken avulla.

Intuitiivinen kosketusnäyttö tekee kahvijuomien valitsemisesta ja muokkaamisesta vaivatonta. ThermoJet-lämmitysjärjestelmä lämmittää laitteen käyttövalmiiksi vain 3 sekunnissa, joten saat kahvisi nopeasti.

Paras pieni kapselikeitin

Nescafé Dolce Gusto Genio S Touch

 • kosketusnäyttö
 • lämpötilansäätö
 • automaattinen annostelu

Nescafé Dolce Gusto Genio S Touch -kapselikeitin on Genio S -sarjan luksusmalli. Keittimessä on Espresso Boost -toiminto, joka esikäsittelee kahvin ennen keittämistä. Lisäksi siinä on monitasoinen lämpötilansäätö, jonka ansiosta voit valmistaa sekä höyryävän kuumaa kahvia että virkistävää jääkahvia. Kosketusnäyttö tekee keittimen käytöstä erityisen helppoa ja mukavaa.

Kapselikeittimessä on automaattinen annostelu, joten saat aina tasapainoista kahvia. XL-toiminto ja säädettävä tippa-alusta mahdollistavat isojenkin kuppien käytön.

Paras yhdistelmäkahvinkeitin

DeLonghi BCO421.S Combi

 • espressokeitin: 1 ja 2 kupin suodattimet
 • suodatinkeitin: kapasiteetti 10 kuppia
 • helppo käyttää ja puhdistaa

DeLonghi BCO421.S on monipuolinen yhdistelmäkeitin, joka sopii täydellisesti koteihin, joissa arvostetaan sekä espressoa että suodatinkahvia. Tällä keittimellä voit valmistaa molempia kahvityyppejä samanaikaisesti.

Espressokeittimessä on mukana suodattimet yhdelle ja kahdelle kupille, joissa voi käyttää jauhettua kahvia tai E.S.E. annosnappeja. Irrotettava ja helposti täytettävä vesisäiliö vetää 1,2 litraa vettä. Maidonvaahdottimella saat cappuccinosta kermaisen vaahdon hetkessä tai lämmität veden teekupillista varten.

Suodatinkeittimellä voit valmistaa kerrallaan enintään 10 kuppia kahvia. Tippalukko estää sotkut, kun kaadat itsellesi kupillisen kesken uuttamisen. Ekologinen kestosuodatin vähentää jätettä ja automaattisammutustoiminto lisää käyttöturvallisuutta.

Paras integroitava kahvikone

Electrolux KBC85Z täysautomaattinen integroitava kahvikone

 • säädettävä kahvin vahvuus ja annoskoko
 • ammattimainen maidonvaahdotin
 • helppokäyttöinen

Electrolux KBC85Z on täysautomaattinen integroitava kahvikone, joka tarjoaa herkullista kahvia helposti omassa keittiössäsi. Valmistat laitteella vaivattomasti erilaisia kahvijuomia säädettävällä kahvin vahvuudella ja annoskoolla. Mukana on kätevä maitokannu, joka säilyttää maidon ihanteellisen lämpötilan pitkään, sekä ammattimainen maidonvaahdotin. MultiCup-toiminnolla voit valmistaa useamman annoksen kahvia samalla kertaa.

kahvi

Näin valitset oikean kahvikoneen

Kun valitset itsellesi sopivaa kahvikonetta, on tärkeää kiinnittää huomiota useisiin eri ominaisuuksiin, jotka vaikuttavat sekä kahvin laatuun että käyttömukavuuteen. Tämä opas auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan kahvikoneen. Todennäköisesti sinulla onkin jo mielessäsi minkätyyppisen koneen haluat itsellesi, mutta luepa silti tämä läpi, sillä saatat saada uusia ideoita ja näkökulmia. Tässä ovat keskeiset ominaisuudet, joita kannattaa arvioida:

Kahvinvalmistusmenetelmä

 • Kapselikoneet: Helppo ja nopea käyttö, laaja valikoima makuja. Sopii sinulle, jos arvostat vaivattomuutta ja nopeutta.
 • Espressokoneet: Mahdollistaa laadukkaan espresson ja erikoiskahvien valmistuksen. Sopii sinulle, jos nautit espressosta tai cappuccinosta.
 • Automaattikoneet: Täysin automaattinen kahvinvalmistus, usein integroidut maitovaahdottimet. Sopii sinulle, jos haluat monipuolisen ja helppokäyttöisen koneen.
 • Suodatinkahvinkeittimet: Yksinkertainen ja edullinen vaihtoehto, joka valmistaa perinteistä suodatinkahvia. Sopii sinulle, jos nautit perinteisestä kahvista ja valmistat sitä usein isommissa erissä.

Vesisäiliön koko: Suurempi vesisäiliö tarkoittaa harvempia täyttökertoja, mikä on kätevää erityisesti silloin, jos valmistat kahvia useita kupillisia päivittäin.

Maitovaahdotin: Jos nautit maitopohjaisista juomista kuten cappuccinosta tai lattesta, varmista, että koneessa on hyvälaatuinen maitovaahdotin. Joissakin koneissa on automaattiset maitovaahdottimet, kun taas toisissa on manuaaliset höyrysuuttimet.

Kahvimylly: Integroitu kahvimylly mahdollistaa tuoreiden papujen jauhamisen, mikä parantaa kahvin makua merkittävästi. Tarkista, voiko myllyn karkeutta säätää.

Säädettävät asetukset: Mahdollisuus säätää kahvin vahvuutta, lämpötilaa ja annoskokoa antaa sinulle enemmän kontrollia kahvin mausta ja valmistusprosessista. Tämä on erityisen tärkeää, jos sinulla on erityisiä makumieltymyksiä.

Helppo puhdistus: Koneen säännöllinen puhdistus on tärkeää sekä kahvin laadun että laitteen käyttöiän kannalta. Valitse kone, jossa on irrotettavat ja helposti puhdistettavat osat, kuten irrotettava vesisäiliö ja tippakaukalo. Automaattiset puhdistusohjelmat ovat suuri plussa.

Energiankulutus: Energiansäästöominaisuudet, kuten automaattinen virrankatkaisu ja energiansäästötilat, auttavat vähentämään sähkönkulutusta ja säästävät rahaa pitkällä aikavälillä.

Koko ja muotoilu: Varmista, että kahvikone mahtuu keittiöösi ja sopii sen tyyliin. Kompaktit mallit sopivat pienempiin tiloihin, kun taas suuremmat koneet voivat tarjota enemmän ominaisuuksia ja suurempia vesisäiliöitä.

Käyttömukavuus: Käyttöliittymän selkeys ja helppokäyttöisyys vaikuttavat siihen, kuinka paljon nautit kahvinvalmistuksesta. Kosketusnäytöt, yksinkertaiset painikkeet ja intuitiivinen käyttöliittymä tekevät käytöstä miellyttävämpää.

Melutaso: Jos valmistat kahvia aikaisin aamulla tai myöhään illalla, melutaso voi olla tärkeä tekijä. Hiljaisempi kone ei häiritse muita perheenjäseniä.

kahvi

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Espressokoneen ja kapselikoneen välillä on useita merkittäviä eroja, jotka vaikuttavat käyttömukavuuteen, kahvin laatuun ja hintaan. Espressokoneet käyttävät jauhettua kahvia tai kahvipapuja ja tarjoavat enemmän säätömahdollisuuksia kahvin valmistuksessa. Kapselikoneet ovat helppokäyttöisiä ja nopeita, mutta ne rajoittuvat kapselivalikoimaan. Lue tarkempi vertailu täältä.

Espressokone:

 • Sopii: Kahvin harrastajille, jotka haluavat panostaa korkealaatuiseen kahviin ja ovat valmiita käyttämään aikaa ja vaivaa kahvin valmistukseen.
 • Hyödyt: Korkea kahvin laatu, monipuoliset säätömahdollisuudet, mahdollisuus tuoreiden papujen käyttöön.
 • Haitat: Korkeampi hinta, vaatii taitoa ja huoltoa.

Kapselikone:

 • Sopii: Käyttäjille, jotka arvostavat helppoutta ja nopeutta, eivätkä halua käyttää aikaa kahvinvalmistukseen ja huoltoon.
 • Hyödyt: Helppokäyttöisyys, tasalaatuinen kahvi, vähäinen puhdistus.
 • Haitat: Korkeammat käyttökustannukset kapselien takia, ympäristövaikutukset, rajalliset makuvaihtoehdot.

Kapselikahvikoneet eivät yleensä ole ympäristöystävällisiä, koska niiden kertakäyttöiset muovi- ja alumiinikapselit tuottavat paljon jätettä. Vaikka jotkut valmistajat tarjoavat kierrätysohjelmia, kaikki eivät hyödynnä niitä, ja kierrätysprosessi voi olla monimutkainen. Biohajoavat ja uudelleenkäytettävät kapselit ovat ympäristöystävällisempi vaihtoehto, mutta suurin osa käytetyistä kapseleista päätyy edelleen kaatopaikoille. Perinteiset kahvinkeittimet, jotka käyttävät irtokahvia, ovat ympäristöystävällisempi valinta, koska ne tuottavat vähemmän jätettä.

Kahvikone tulisi puhdistaa säännöllisesti, jotta kahvin maku pysyy laadukkaana ja laite toimii luotettavasti. Vesisäiliö on hyvä puhdistaa viikoittain, jotta estetään bakteerien ja kalkin kertyminen. Maitovaahdotin tulisi puhdistaa heti jokaisen käytön jälkeen, jotta maitojäämät eivät tukkeuta järjestelmää ja aiheuta bakteerikasvua. Irrotettavat osat, kuten suodatin ja tippakaukalo, on suositeltavaa pestä vähintään kerran viikossa. Lisäksi kahvikoneen kalkinpoisto tulisi tehdä noin kahden tai kolmen kuukauden välein riippuen laitteen käyttöasteesta ja veden kovuudesta. Puhdistusohjelmat, jos koneessa on sellaisia, kannattaa ajaa valmistajan suositusten mukaisesti.

Kyllä, kahvimyllyllä on merkittävä vaikutus kahvin maussa. Tuoreesti jauhetut kahvipavut säilyttävät arominsa ja makunsa paljon paremmin kuin valmiiksi jauhettu kahvi, joka menettää nopeasti tuoksunsa ja makunsa joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa. Kahvimyllyn avulla voit myös säätää jauhatuskarkeutta, mikä vaikuttaa suoraan uuttoaikaan ja siten kahvin makuun. Esimerkiksi espressolle tarvitaan hienompaa jauhatusta kuin suodatinkahville. Laadukas kahvimylly mahdollistaa tasaisen jauhatuksen, joka parantaa kahvin tasapainoa ja makua. Siksi oman kahvimyllyn käyttö voi huomattavasti parantaa kahvinautintoa.

Scroll to Top