Paras lehtipuhallin

Paras lehtipuhallin

Kun syksy saapuu ja puissa olevat lehdet alkavat kellastua ja pudota maahan, tehokas ja luotettava lehtipuhallin voi osoittautua korvaamattomaksi apuvälineeksi. Markkinoilla on lukuisia erilaisia malleja ja merkkejä, mutta mikä sitten onkaan niistä paras?

Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisia tekijöitä ja ominaisuuksia, jotka tekevät lehtipuhaltimesta erinomaisen valinnan, sekä esittelemme muutamia huippuluokan vaihtoehtoja, jotka voivat auttaa pitämään pihan siistinä ja lehtien peitossa. Tervetuloa mukaan!

Meidän valintamme:

Paras lehtipuhallin

Bosch DIY AdvancedLeafBlower 36V-750

Bosch DIY AdvancedLeafBlower 36V-750

 • akkukäyttöinen
 • sopii isoillekin piha-alueille
 • paljon säätömahdollisuuksia

Bosch AdvancedLeafBlower 36V-750 on tehokas akkulehtipuhallin, joka tarjoaa nopeaa ja helppoa siivousta suurille alueille. Pitkäikäinen hiiliharjaton moottori ja Syneon Technology takaavat sopivan tehon eri siivoustöihin. Nopeudensäätimen avulla voit valita optimaalisen tehon, melutason ja käyttöajan. Voit käyttää puhallinta esimerkiksi kuivien tai märkien lehtien, ruohosilpun tai jopa lelujen poistamiseen.

Kevyt, ergonominen ja tasapainoinen rakenne vähentää rasitusta, ja aksiaalipuhallin poistaa tehokkaasti pinttyneet roskat erilaisilta pinnoilta. AdvancedLeafBlower 36V-750:ssa voi käyttää samaa akkua kuin muissa Bosch 36V Home & Garden -työkaluissa.

Paras hiljaisempi lehtipuhallin

Stihl BGA 60 lehtipuhallin

Stihl BGA 60 akkupuhallin

 • akkukäyttöinen
 • portaaton tehonsäätö
 • ääniteho 89 dB

Stihl BGA 60 on akkukäyttöinen lehtipuhallin, ihanteellinen asuinkiinteistöjen ympäristöissä lehtien, roskien ja muiden jätteiden puhdistamiseen, sekä kuivissa että märiissä olosuhteissa. Sen puhallusvoimaa voi säätää portaattomasti puhdistustehtävän mukaan.

Puhallusputken pituutta voi säätää helposti jopa 16 cm ilman työkaluja, mikä mahdollistaa mukauttamisen eri käyttötarkoituksiin ja käyttäjän kehon pituuteen.

EC-elektroniikka takaa energiatehokkaan käytön varmistaen, että moottori saa jatkuvasti akulle sopivan tehon. Tämä mahdollistaa alhaisen äänenvoimakkuuden, mikä puolestaan tarkoittaa, että laitetta voi käyttää ilman kuulosuojaimia. Täysin hiljaiseksi tätäkään mallia ei todellakaan voi sanoa, mutta kuitenkin hieman hiljaisemmaksi kuin monia muita malleja.

Hyvä halpa lehtipuhallin

Makita DUB186Z

 • akkukäyttöinen
 • sopii pienemmille piha-alueille
 • portaaton nopeudensäätö
 • akku pitää hankkia erikseen

Makita DUB186Z-lehtipuhallin on täydellinen valinta esimerkiksi lehtien ja neulasten siivoamiseen pihatieltä ja pienemmiltä piha-alueilta. Lisäksi se soveltuu erinomaisesti koneiden tai työkohteen puhdistamiseen.

Puhaltimen portaaton puhallusvoimakkuuden säätö liipasimesta antaa käyttäjälle täyden hallinnan, ja valittavana on kolme tehoaluetta. Vakiovarusteisiin kuuluu pitkä puhallusputki, joka tekee työskentelystä entistä helpompaa ja tehokkaampaa.

Paras bensakäyttöinen lehtipuhallin

Stihl SH 86 lehti-imuri/puhallin

 • isoille piha-alueille
 • silppuava lehti-imuri/puhallin
 • 45 litran säiliö

Stihl SH 86 on tehokas ja monipuolinen silppuava lehti-imuri/puhallin, suunniteltu käytettäväksi isommilla alueilla. Tässä laitteessa on 45 litran säiliö, joka mahdollistaa pidemmän työskentelyn ilman keskeytyksiä. Puhallus- ja imunopeuden säätö antaa käyttäjälle täyden hallinnan työskentelyynsä erilaisissa olosuhteissa.

HD2-suodatin varmistaa moottorin pitkän käyttöiän pitäen hienoimmatkin pölyhiukkaset loitolla. Kaasuliipaisimen lukitus helpottaa jatkuvaa täyskaasulla työskentelyä, kun taas pysäytyspainike tarjoaa nopean pysäytyksen ja käynnistyksen uudelleen. Primer-pumppu varmistaa helpon käynnistyksen vähemmillä vedoilla.

lehtipuhallin

Kiinnitä huomiota näihin seikkoihin, kun valitset lehtipuhallinta

Lehtipuhaltimen valinnassa on useita tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 • Teho ja suorituskyky: Valitse lehtipuhallin, jonka moottori tarjoaa riittävän tehon ja suorituskyvyn pihan koon ja lehtimäärän mukaan. Suurempi moottori on yleensä tehokkaampi ja nopeampi.
 • Monikäyttöisyys: Joissakin lehtipuhaltimissa on monipuolisia toimintoja, kuten puhallus, imurointi ja silppuaminen. Monikäyttöinen malli voi olla hyödyllinen, jos tarvitset yhtä laitetta useisiin eri tehtäviin.
 • Ergonomia ja käyttömukavuus: Valitse lehtipuhallin, jossa on ergonominen muotoilu ja säädettävä kahva, jotta käyttö olisi mukavaa ja vähemmän rasittavaa.
 • Melutaso: Tutki lehtipuhaltimen melutasoa, erityisesti jos asut taajamassa. Vähemmän melua aiheuttava malli on yleensä parempi vaihtoehto.
 • Paino ja koko: Kevyt ja kompakti lehtipuhallin on helpompi hallita ja varastoida kuin raskaampi ja tilavampi malli, joten harkitse käytettävissä olevaa tilaa ja omaa fyysistä voimaa.
 • Käyttövoimanlähde: Lehtipuhaltimia on saatavilla sekä bensiini-, sähkö- että akkukäyttöisinä. Valitse käyttövoimanlähde, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja ympäristöön.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lehtipuhallin on monipuolinen työkalu, jota voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin. Tässä muutamia käyttötarkoituksia:

 • Lehtien puhallus: Lehtipuhallinta käytetään ensisijaisesti lehtien puhaltamiseen pois kovilta pinnoilta, kuten käytäviltä, pihoilta ja ajoteiltä. Tämä auttaa pitämään alueen siistinä ja vähentää liukkaiden lehtien aiheuttamia vaaratilanteita.
 • Lehtien imurointi ja silppuaminen: Monissa lehtipuhaltimissa on imurointi- ja silppuamistoimintoja, jotka mahdollistavat lehtien keräämisen ja hienontamisen kompostoitavaksi tai hävitettäväksi.
 • Puutarhanhoito: Lehtipuhallinta voidaan käyttää myös muiden puutarhatöiden, kuten nurmikon leikkuun tai pensaiden trimmauksen, jälkeisen siivouksen helpottamiseen. Puhaltimella voi myös puhaltaa pikkukiviä ja soraa pois käytäviltä ja laatoitukselta.
 • Roskien poisto: Lehtipuhallinta on hyödyllinen myös oksien, roskien ja muiden puutarhajätteiden poistamiseen pihoilta ja käytäviltä.
 • Lumityöt: Lehtipuhaltimista voi joskus olla apua myös lumitöissä. Niillä voi esimerkiksi puhaltaa irtolumet pois käytäviltä, jos lumi on riittävän kevyttä.
 • Työmaan siivous: Lehtipuhallinta voi olla hyödyllinen myös rakennustyömailla ja muilla työpaikoilla tyhjentämällä ja siivoamalla roskia ja jätteitä tehokkaasti.

Lehtipuhaltimen aiheuttaman melun vähentäminen voi olla tärkeää erityisesti silloin, jos asuu lähellä muita taloja. Melua voi olla vaikea välttää kokonaan, mutta näillä muutamilla vinkeillä voit ainakin vähentää melusaastetta:

 • Valitse hiljaisempi malli: Etsi lehtipuhaltimia, jotka on suunniteltu erityisesti vähentämään melutasoa. Joissakin malleissa on hiljaisempi moottori tai äänenvaimennusjärjestelmä, mikä voi auttaa vähentämään melua.
 • Käytä melunvaimennuskuulokkeita: Käytä korvatulppia tai melunvaimennuskuulokkeita suojellaksesi kuuloasi lehtipuhaltimen käytön aikana. Tällä tavoin voit vähentää melua, joka pääsee omiin korviisi.
 • Käytä lehtipuhaltinta oikein: Noudata valmistajan antamia ohjeita lehtipuhaltimen käytössä. Varmista, että pidät lehtipuhallinta oikein ja säädät sen tehon sopivaksi tarpeidesi mukaan.
 • Käytä lehtipuhallinta oikeaan aikaan: Vältä lehtipuhaltimen käyttöä varhain aamulla tai myöhään illalla, jolloin melu saattaa häiritä naapureita. Pyri käyttämään sitä päiväsaikaan, kun ihmiset ovat yleensä hereillä.
 • Pidä lehtipuhallin kunnossa: Säännöllinen huolto ja puhdistus voivat auttaa pitämään lehtipuhaltimen toiminnan tehokkaana ja vähentämään mahdollisia meluongelmia, jotka voivat johtua huonosta kunnosta.
 • Harkitse vaihtoehtoisia menetelmiä: Jos mahdollista, harkitse muita menetelmiä lehtien keräämiseen ja siivoamiseen, kuten haravoimista tai kompostointia. Näin voit välttää lehtipuhaltimen melun aiheuttamisen kokonaan.

Paras käyttövoimanlähde lehtipuhaltimissa riippuu useista tekijöistä, kuten käyttötarkoituksesta, budjetista, ympäristövaikutuksista ja käyttömukavuudesta. Tässä on yleiskatsaus kunkin käyttövoimanlähteen ominaisuuksiin:

Bensiini:

 • Plussat: Bensiinikäyttöiset lehtipuhaltimet ovat yleensä tehokkaimpia ja tarjoavat liikkumavapautta, koska niissä ei ole sähköjohtoa tai akun rajoituksia. Ne ovat erityisen hyödyllisiä suurilla alueilla, joissa sähkö ei ole saatavilla.
 • Miinukset: Bensiinikäyttöiset mallit voivat olla raskaampia, meluisampia ja tuottaa päästöjä. Niiden ylläpito voi myös olla monimutkaisempaa, ja ne vaativat säännöllistä huoltoa.

Sähkö:

 • Plussat: Sähkökäyttöiset lehtipuhaltimet ovat yleensä kevyempiä, hiljaisempia ja ympäristöystävällisempiä kuin bensiinikäyttöiset mallit. Ne ovat helppokäyttöisiä ja vaativat vähemmän huoltoa.
 • Miinukset: Sähkölehtipuhaltimet ovat rajoitettuja johdon pituuden suhteen, mikä voi rajoittaa liikkumavapautta. Ne vaativat pistorasian läheisyyden, mikä voi olla hankalaa ulkotiloissa.

Akku:

 • Plussat: Akkukäyttöiset lehtipuhaltimet tarjoavat liikkumavapautta ilman sähköjohtoa ja vähemmän melua kuin bensiinikäyttöiset mallit. Ne ovat myös ympäristöystävällisiä ja helposti käynnistettäviä.
 • Miinukset: Akkukäyttöiset mallit voivat olla rajoitettuja käyttöaikansa suhteen, ja akun latausaika voi olla pitkä. Lisäksi akkujen suorituskyky voi heikentyä ajan myötä.

Lehtipuhaltimen käyttö on turvallista, kun noudatat joitakin perusohjeita ja varotoimenpiteitä. Tässä on muutamia vinkkejä lehtipuhaltimen turvalliseen käyttöön:

 • Lue käyttöohjeet: Tutustu huolellisesti lehtipuhaltimen mukana tuleviin käyttöohjeisiin ja noudata niitä tarkasti. Ohjeet sisältävät tietoa laitteen turvallisesta käytöstä, huollosta ja mahdollisista riskeistä.
 • Käytä suojavarusteita: Käytä suojalaseja silmiesi suojaamiseksi lentäviltä roskilta ja korvatulppia melun vähentämiseksi. Lisäksi voit harkita käsineiden, pitkien housujen ja jalkineiden käyttöä suojellaksesi itseäsi mahdollisilta vammoilta tai naarmuilta.
 • Pidä kiinni lehtipuhaltimesta oikein: Tartu kiinni lehtipuhaltimen kahvaan tukevasti ja varmista, että pidät laitetta kahdella kädellä tasapainon säilyttämiseksi.
 • Vältä käyttöä märillä pinnoilla: Vältä lehtipuhaltimen käyttöä märillä tai liukkailla pinnoilla, kuten märällä nurmikolla tai märillä lehdillä, jotka voivat aiheuttaa liukastumisvaaran.
 • Pidä etäisyyttä esteisiin ja muuhun väestöön: Pidä huolta siitä, että pidät riittävän etäisyyden esteisiin, kuten puihin, aitoihin tai rakennuksiin, ja muihin ihmisiin tai eläimiin vahinkojen välttämiseksi.
 • Älä käytä lehtipuhallinta vaarallisissa olosuhteissa: Älä käytä lehtipuhallinta myrskyisällä säällä tai voimakkaiden tuulien aikana, sillä tämä voi aiheuttaa vaaratilanteita lentävien esineiden vuoksi.
 • Sammuta lehtipuhallin oikein: Kun lopetat lehtipuhaltimen käytön, sammuta se ja odota, kunnes kaikki liikkuvat osat pysähtyvät ennen kuin asetat sen maahan tai laitat sen pois päältä.
Scroll to Top