Paras leivänpaahdin

Paras leivänpaahdin – Esittelyssä TOP 5

Leivänpaahdin on yksi niistä keittiön perustyökaluista, joka tekee arjen aamiaishetkistä nautinnollisempia ja kätevämpiä. Oli kyseessä sitten kiireinen arkiaamu tai rento viikonloppubrunssi, hyvä leivänpaahdin on korvaamaton apuväline. Mutta mikä tekee leivänpaahtimesta parhaan?

Tässä artikkelissa tutustumme erilaisiin leivänpaahtimiin, niiden ominaisuuksiin ja siihen, miten valita juuri sinulle sopivin malli. Olipa makusi mikä tahansa, löydät varmasti täydellisen paahtokumppanin keittiöösi.

Meidän valintamme:

Paras leivänpaahdin kahdelle leivälle

KitchenAid Artisan-leivänpaahdin

KitchenAid Artisan

 • testivoittaja
 • 7 paahtoasetusta
 • sulatus ja lämpimänäpitotoiminto
 • saatavilla useita värejä

KitchenAid Artisan -leivänpaahtimessa yhdistyvät tyylikäs muotoilu, huippuluokan suorituskyky ja käytännölliset ominaisuudet. Kuusi eri paahtoasetusta ja älykäs anturiteknologia varmistavat täydellisen paahdon joka kerta. Kaksi leveää paahtoaukkoa sopivat monenlaisille leiville ja Bagel-asetus paahtaa leipäpuolikkaat täydellisesti.

Helppokäyttöisyys näkyy paahdon keskeytyspainikkeessa, uudelleenlämmitys- ja sulatustoiminnoissa sekä irrotettavassa murualustassa. Lisäksi se sopii lämpimien voileipien paahtamiseen. KitchenAid Artisan on luotettava valinta, joka tekee paahtamisesta helppoa ja miellyttävää tuoden laatua ja tyyliä keittiöösi.

Paras leivänpaahdin neljälle leivälle

Cuisinart Classic-leivänpaahdin

Cuisinart Classic

 • 6 paahtoasetusta
 • sulatus ja uudelleenlämmitys
 • saatavilla myös kahdelle leivälle

Luotettava ja laadukas Cuisinart Classic -leivänpaahdin on erinomainen valinta, joka tekee paahtamisesta helppoa ja miellyttävää. Se sopii erinomaisesti perheaamiaisille, sillä sen leveät paahtoaukot soveltuvat monenlaisille leipäviipaleille ja bageleille.

Cuisinart Classic tarjoaa kuusi säädettävää paahtoastetta, Bagel-asetuksen, sulatustoiminnon ja uudelleenlämmityksen, joten saavutat täydellisen paahdon joka kerta. Paahdon keskeytyspainike ja irrotettavat murualustat tekevät käytöstä ja puhdistuksesta vaivatonta. Cuisinart Classic -leivänpaahdin on täydellinen valinta kaikille, jotka arvostavat laatua, monipuolisuutta ja tyylikkyyttä keittiössään.

Kestävin leivänpaahdin

Dualit Newgen

 • kaikki osat vaihdettavissa ja korjattavissa
 • sulatus ja uudelleenlämmitys
 • saatavilla useita värejä
 • saatavilla kahdelle tai neljälle viipaleelle

Dualit Newgen -leivänpaahdin yhdistää huipputeknologian ja kestävyyden. Tämä tyylikäs leivänpaahdin on valmistettu laadukkaista materiaaleista, ja jokainen osa on vaihdetttavissa ja korjattavissa, mikä tekee tästä leivänpaahtimesta erittäin ekologisen.

Newgen-leivänpaahtimessa jokaista paahtoaukkoa voi hallita erikseen paahtoaukkoa. Laitteen tarkat paahtoasetukset ja paahdon keskeytyspainike takaavat aina tasaisen ja herkullisen lopputuloksen.

Erityisominaisuuksiin kuuluvat myös sulatustoiminto ja uudelleenlämmitystoiminto, jotka lisäävät laitteen monipuolisuutta. Irrotettavat murualustat tekevät puhdistamisesta helppoa ja pitävät keittiösi siistinä. Dualit Newgen -leivänpaahdin on täydellinen valinta laatua, tyyliä ja kestävyyttä arvostavalle.

Paras kohtuuhintainen leivänpaahdin

Wilfa TO2B-1000

 • 7 paahtoastetta
 • sulatus ja uudelleenlämmitys
 • laadukas

Wilfa Leivänpaahdin CT-1000MW on täydellinen yhdistelmä tyyliä ja toiminnallisuutta, joka tekee paahtamisesta helppoa ja nautinnollista. Siinä on kaksi leveää paahtoaukkoa, jotka soveltuvat monenlaisille leipäviipaleille ja bageleille. Säädettävät paahtoasetukset takaavat juuri oikean paahtoasteen, ja irrotettava murualusta tekee puhdistuksesta helppoa.

Laitteen käytännölliset toiminnot, kuten sulatus- ja uudelleenlämmitystoiminnot, tekevät siitä monipuolisen apurin kiireisiin aamuihin. Paahdon keskeytyspainike antaa mahdollisuuden hallita paahtoa tarkasti.

Paras edullinen leivänpaahdin

Philips HD2581/90 Daily Collection

 • 8 paahtoasetusta
 • sulatus ja uudelleenlämmitys
 • sämpylöiden lämmitysteline

Jos etsit perinteistä ja edullista leivänpaahdinta, Philips HD2581/90 Daily Collection on sinun valintasi. Tämä kompakti ja tehokas leivänpaahdin on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön, ja se tuo aamuihisi täydellisen paahtoelämyksen.

Philips HD2581/90 -leivänpaahtimessa on kaksi säädettävää paahtoaukkoa, jotka sopivat sekä ohuemmille että paksummille leipäviipaleille. Kahdeksan eri paahtoasetusta takaavat juuri oikean paahtoasteen makusi mukaan. Laitteessa on myös kätevä sulatus- ja uudelleenlämmitystoiminto, joilla voit helposti käsitellä pakastettuja tai jäähtyneitä leipiä. Irrotettava murualusta tekee puhdistuksesta vaivatonta, ja paahdon keskeytyspainike mahdollistaa paahtoprosessin tarkan hallinnan.

leivänpaahdin

Näin löydät sopivan leivänpaahtimen itsellesi

Oikean leivänpaahtimen valinta voi parantaa merkittävästi keittiösi toimivuutta ja arjen sujuvuutta. Näitä tekijöitä huomioiden löydät varmasti tarpeisiisi sopivan leivänpaahtimen, joka tarjoaa täydellisesti paahdettuja leipiä joka kerta. Tässä muutamia keskeisiä asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon:

Paahtoasetukset ja -tasot

Erilaiset paahtoasetukset ja -tasot ovat tärkeitä, jotta voit säätää paahtoasteen juuri omien mieltymystesi mukaiseksi. Useimmissa leivänpaahtimissa on vähintään kuusi paahtoastetta, mutta joissakin malleissa saattaa olla enemmänkin säätömahdollisuuksia.

Paahtoaukkojen koko ja määrä

Paahtoaukkojen leveys ja pituus vaikuttavat siihen, minkälaisia leipäviipaleita voit paahtaa. Jos pidät esimerkiksi bageleista, paksuista leipäviipaleista tai leivonnaisista, valitse leivänpaahdin, jossa on leveämmät paahtoaukot. Useamman paahtoaukon leivänpaahdin on kätevämpi isommille perheille.

Toiminnot ja ominaisuudet

Nykyajan leivänpaahtimissa on monia käteviä toimintoja, kuten sulatus- ja uudelleenlämmitystoiminnot, bagel-toiminto, jonka avulla voit paahtaa vain leivän toisen puolen, ja paahdon keskeytyspainike, jolla voit tarkistaa paahtotuloksen kesken paahtamisen. Nämä ominaisuudet lisäävät laitteen monipuolisuutta ja käyttömukavuutta.

Rakenne ja muotoilu

Leivänpaahtimen ulkonäkö on myös tärkeä tekijä, erityisesti jos se on jatkuvasti näkyvillä keittiössäsi. Valitse sellainen malli, joka sopii keittiösi tyyliin. Kestävä rakenne ja laadukkaat materiaalit varmistavat, että leivänpaahdin kestää käytössä pitkään.

Helppokäyttöisyys ja puhdistaminen

Kiinnitä huomiota laitteen käytön helppouteen ja puhdistettavuuteen. Irrotettavat murualustat helpottavat laitteen puhtaanapitoa. Lisäksi selkeät ja helppokäyttöiset säätimet ja painikkeet parantavat käyttökokemusta.

Turvallisuus

Turvallisuusominaisuudet, kuten automaattinen virrankatkaisu, ylikuumenemissuoja ja ulkopinnan viileänä pysyminen paahtamisen aikana, ovat tärkeitä erityisesti lapsiperheissä.

Usein kysytyt kysymykset

Leivänpaahtimen puhdistaminen on tärkeää pitääkseen laitteen puhtaana ja toimintakuntoisena. Tässä on muutamia vaiheita, joita voit noudattaa leivänpaahtimen siivouksessa:

Tarvikkeet:

 • Pehmeä harja tai vanupuikkoja
 • Astianpesuaine tai etikka
 • Pehmeä liina tai keittiöpyyhe
 • Irrotettava murualusta (jos mahdollista)

Vaiheet:

 • Sammuta ja irrota pistoke: Ennen kuin aloitat puhdistuksen, varmista että leivänpaahdin on sammutettu ja pistoke irrotettu pistorasiasta. Anna laitteen jäähtyä täysin ennen kuin kosket siihen.
 • Irrota murualusta (jos mahdollista): Monissa leivänpaahtimissa on irrotettava murualusta, joka kerää murut ja leivänjäämät. Irrota tämä varovasti ja tyhjennä murut roskikseen.
 • Puhdista paahtoaukot: Käytä pehmeää harjaa tai vanupuikkoja poistaaksesi muruja ja roskia paahtoaukoista. Ole varovainen, ettet vahingoita herkkiä osia.
 • Pyyhi ulkopinta: Käytä pehmeää liinaa tai keittiöpyyhettä, joka on kostutettu vedellä ja astianpesuaineella tai etikalla, puhdistaaksesi leivänpaahtimen ulkopinnan. Varmista, että liina ei ole liian märkä, jotta vesi ei valu laitteen sisään.
 • Puhdista sisäpinta: Käytä tarvittaessa harjaa tai vanupuikkoja, jotka on kostutettu vedellä ja astianpesuaineella, puhdistaaksesi varovasti leivänpaahtimen sisäosat, kuten paahtoaukkojen reunat.
 • Kuivaa ja koota: Pyyhi kaikki puhdistetut osat kuivaksi puhtaalla liinalla ja aseta ne takaisin paikoilleen leivänpaahtimeen.
 • Viimeistele: Kiinnitä huomiota siihen, että leivänpaahdin on kokonaisuudessaan kuiva ja puhdas ennen kuin kytket sen takaisin pistorasiaan.

Huomioitavaa:

 • Älä käytä voimakkaita puhdistusaineita tai teräviä esineitä leivänpaahtimen puhdistuksessa, sillä ne voivat vahingoittaa laitetta.
 • Varmista, ettei kosteutta jää paikkoihin, joissa se voi vahingoittaa laitetta.

Leivänpaahdin voi teoriassa syttyä tuleen, mutta se on erittäin harvinaista, kunhan sitä käytetään oikein ja huolletaan asianmukaisesti. Tärkeimmät syyt, miksi leivänpaahdin voisi syttyä tuleen, liittyvät yleensä seuraaviin tekijöihin:

 • Ylikuumeneminen: Jos leivänpaahdin jää päälle pitkäksi aikaa ilman valvontaa tai jos siinä on tekninen vika, joka aiheuttaa ylikuumenemisen, se voi mahdollisesti aiheuttaa palovaaran.
 • Roskat ja rasva: Jos leivänpaahtimeen kertyy palavia roskia, esimerkiksi paahtoleivistä irtoavaa kuivunutta leipää tai rasvaa, tämä voi syttyä tuleen erityisesti, jos leivänpaahdin on hyvin kuumana.
 • Viallinen sähköjärjestelmä: Harvinaisissa tapauksissa sähköjärjestelmän vika voi aiheuttaa oikosulun tai muun vian, joka voi johtaa tulipaloon.
 • Väärinkäyttö tai muu onnettomuus: Jos leivänpaahdinta käytetään väärin tai siihen kohdistuu fyysistä vahinkoa, kuten iskuja tai kolhuja, tämä voi vaikuttaa sen turvallisuuteen.

Monissa leivänpaahtimissa on nykyisin sulatusohjelma, joka helpottaa jäisen leivän paahtamista. Jos sulatustoimintoa ei ole, jäisen leivän paahtamisessa kannattaa olla varovainen, sillä jäinen leipä voi sulamisprosessin aikana aiheuttaa roiskeita tai tipahduksia, jotka voivat aiheuttaa palovaaran, jos sulamisvesi pääsee kosketuksiin kuumien elementtien kanssa. Jäinen leipä myös paahtuu melko epätasaisesti, joten osa leivästä saattaa palaa herkästi.

Scroll to Top