Paras lumilinko kotiin

Paras lumilinko kotiin

Lumilinkojen valinta voi olla haastava tehtävä, varsinkin kun markkinoilla on lukuisia vaihtoehtoja tarjolla eri ominaisuuksilla ja hintaluokilla. Sopiva lumilinko riippuu monista tekijöistä, kuten lumikerroksen paksuudesta, alueen sääolosuhteista ja omista henkilökohtaisista tarpeista.

Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin parhaita lumilinkoja markkinoilla ja vertailemme niiden suorituskykyä, käyttömukavuutta ja muita keskeisiä ominaisuuksia auttaaksemme sinua löytämään sopivan vaihtoehdon talven lumitöihin.

Meidän valintamme:

Paras lumilinko suurille pihoille

Stiga ST 5266 P lumilinko

Stiga ST 5266 P lumilinko

 • polttomoottori
 • itsevetävä
 • työskentelyleveys 66cm
 • heittoetäisyys 12 m
 • helppokäyttöinen ja tehokas

Stiga ST 5266 P lumilinko tarjoaa tehokkaan ratkaisun lumen poistamiseen keskisuurilta ja suurilta alueilta. Sen luotettava 302 cc WS 300 -moottori ja 66 cm:n lumiruuvi takaavat suorituskyvyn kaikenlaisissa lumityöskentelyissä. Lumilinko pystyy käsittelemään käytännöllisesti katsoen kaikenlaisen lumen ja heittää sen jopa 12 metrin päähän.

Helppokäyttöinen Easy Turn -teknologia tekee laitteen ohjauksesta vaivatonta, ja sen käyttömukavuutta lisäävät ominaisuudet, kuten LED-valot, lämpökahvat ja 230 V sähköstartti. Lisäksi säätövivut sijaitsevat kätevästi ohjauspaneelissa. STIGA ST 5266 P on suunniteltu kestämään vaativiakin olosuhteita ja tarjoamaan mukavan työskentelykokemuksen lumitöissä.

Paras lumilinko keskisuurille pihoille

Fornorth Lumilinko S4100

 • polttomoottori
 • itsevetävä
 • työskentelyleveys 56 cm
 • heittoetäisyys 9-12 m

Fornorth Lumilinko S4100 tarjoaa tehokkaan ratkaisun lumitöihin. Sen 6,5 hevosvoiman talvimoottori takaa erinomaisen suorituskyvyn ja luotettavuuden kovemmissakin lumitöissä. Kaksivaihelinko yhdessä portaattoman heittoputken säädön kanssa mahdollistaa lumen tarkan ja tehokkaan poiston.

Itsevetävät suuret 13 tuuman renkaat tekevät lumilingon liikuttelusta helppoa myös vaikeammassa maastossa. Lisäksi varustettu isolla 3 litran polttoainesäiliöllä, mikä tarkoittaa pidempää käyttöaikaa ilman tankkauksen tarvetta. Fornorth Lumilinko S4100 on luotettava valinta talven lumitöihin.

Paras lumilinko pienille pihoille

AL-KO Akkukäyttöinen lumilinko ST 4048

 • akkukäyttöinen
 • työskentelyleveys 48 cm
 • heittoetäisyys 5 m
 • hiljainen

AL-KO ST 4048 on kompakti ja helposti käsiteltävä akkukäyttöinen lumilinko, joka tarjoaa ympäristöystävällisen ja hiljaisen vaihtoehdon lumitöihin. Sähkömoottorilla varustettuna se sopii erinomaisesti tiheämmin asutetuille omakotialueille. Yhdellä latauksella tämä lumilinko pystyy puhdistamaan noin 200 m² alueen, vaikkakin runsaan tai märän lumen takia akun kesto voi vaihdella.

Heittotorvi on säädettävissä 180 astetta ja heittomatka voi yltää jopa 5 metriin. Tehokkaasti varustetun LED-valon ansiosta lumilinkoa voi käyttää myös pimeällä, ja säädettävä ohjaustanko takaa ergonomisen työasennon. Pieni koko tekee tästä lumilingosta vaivattoman säilyttää. AL-KO ST 4048 on käytännöllinen ja kätevä valinta lumitöihin.

Paras lumilinko terassille ja portaille

Stiga ST 300e Kit akkulumilapio

Stiga ST 300e Kit akkulumilapio

 • akkukäyttöinen
 • työskentelyleveys 30 cm
 • hiljainen ja kevyt

Stiga ST 300e Kit on kätevä akkukäyttöinen lumilapio, joka tekee lumitöistä vaivatonta ja nopeaa. Tällä kompaktilla ja kevyellä lumilapiolla voit poistaa vastasataneen lumen ajoteiltä, terasseilta ja portaista helposti, jopa -20 asteen pakkasessa.

Stiga ST 300e Kit on suunniteltu mukavuutta ajatellen, ja sen avulla voit säätää lumen heittosuuntaa kätevästi säätövivusta. Teleskooppivarren avulla voit säätää lapion pituuden oman tarpeesi mukaan. Tämä luotettava ja suorituskykyinen lumilapio tekee lumitöistä helpompia ja nopeampia kuin koskaan aiemmin.

Paras halpa lumilinko

AL-KO Lumilinko SnowLine 46 E

AL-KO Lumilinko SnowLine 46 E

 • sähkökäyttöinen
 • työskentelyleveys 46 cm
 • heittoetäisyys 6 m
 • hiljainen

AL-KO SnowLine 46 E on ihanteellinen valinta pienempiin lumitöihin. Kyseessä on sähkökäyttöinen lumilinko, joten sähköjohdon täytyy olla koko ajan seinässä kiinni, mikä rajoittaa jonkin verran käyttöä.

Kumiset lamellit mahdollistavat jopa puuterassien puhdistamisen tuoreesta lumesta. Korkeussäädettävä ohjaustanko varmistaa parhaan käyttöergonomian, ja lumityöt lopetettuasi voit taittaa sen helposti kasaan säästääksesi tilaa säilytyksessä. AL-KO SnowLine 46 E tekee lumitöistäsi vaivattomia ja nopeita.

Kiinnitä valinnassa huomiota näihin seikkoihin

Lumilingon valinnassa kotikäyttöön on useita tekijöitä, jotka on hyvä ottaa huomioon:

 • Lumityypit ja -määrät: Mieti millaisia lumia alueellasi yleensä on ja kuinka paljon lunta sinun täytyy poistaa. Raskaan ja syvän lumen poistoon tarvitaan tehokkaampi lumilinko.
 • Tila ja varastointimahdollisuudet: Tarkista, onko sinulla tilaa säilyttää lumilinkoa. Joissakin malleissa on taittuvia kahvoja tai muita ominaisuuksia, jotka helpottavat varastointia.
 • Voimanlähde: Lumilingot voivat toimia bensiinillä, sähköllä tai akkukäyttöisinä. Bensiinikäyttöiset lumilingot tarjoavat enemmän voimaa, mutta ovat meluisampia ja vaativat huoltoa. Sähkö- ja akkukäyttöiset lumilingot ovat yleensä hiljaisempia ja vaivattomampia käyttää.
 • Työleveys ja heittomatka: Työleveys määrittää, kuinka leveästi lumilinko poistaa lunta yhdellä kertaa. Heittomatka kertoo, kuinka kauas lumilinko pystyy heittämään lunta. Valitse malli, jonka työleveys ja heittomatka sopivat tarpeisiisi.
 • Käyttömukavuus ja ergonomia: Tutustu lumilinkon käyttömukavuuteen. Tärkeitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi säädettävät kahvat, helposti käytettävät ohjausvivut ja ergonominen muotoilu.
 • Turvallisuusominaisuudet: Varmista, että lumilinko on varustettu tarvittavilla turvallisuusominaisuuksilla, kuten hätäpysäytyskytkimellä ja suojakatteilla.

Lumilinko toimii yleensä seuraavalla tavalla:

 1. Lumen kerääminen: Kun lumilinko on käynnistetty ja liikkeellä, sen kierrevartta tai ruuvia pyöritetään. Tämä kierrevarsi on yleensä kiinni moottorissa, joka voi olla bensiini-, sähkö- tai akkukäyttöinen. Kierrevarteen kiinnitetyt terät tarttuvat lumeen ja vetävät sen sisäänsä.
 2. Lumen kuljetus: Lumilinko käyttää voimaa kierrevarteen kiinnitettyjen terien avulla lumen keräämiseksi ja kuljettamiseksi linkoon.
 3. Lumen heittäminen: Kun lumi on kerätty linkoon, se siirtyy toiseen vaiheeseen, jossa se työnnetään ulos heittoputken kautta. Tämä tapahtuu yleensä puhaltimen avulla, joka voimakkaasti puhalltaa lumen ulos linkosta. Joissakin malleissa on säädettävä heittosuunta ja -kulma, jotta voit ohjata lumipatsaita haluamaasi suuntaan.

Paras voimanlähde lumilingolle riippuu useista tekijöistä, kuten käyttötarkoituksesta, budjetista, ympäristöystävällisyydestä ja käyttömukavuudesta. Kaikilla voimanlähteillä on omat hyvät ja huonot puolensa.

Bensiinikäyttöinen lumilinko on tehokas ja antaa paljon liikkumavaraa. Se on kuitenkin meluisa ja aiheuttaa päästöjä. Sähkökäyttöinen lumilinko on hiljaisempi eikä aiheuta päästöjä, mutta vaatii jatkuvan sähkönsyötön, toisin sanoan sähköjohdon pitää olla seinässä koko ajan, mikä luonnollisesti rajoittaa liikkumista. Akkukäyttöinen lumilinko antaa liikkumavaraa ja on hiljainen, mutta akun kestoaika saattaa olla rajallinen.

Lumilinkon hankkiminen on hyödyllistä monille ihmisille, erityisesti niille, jotka asuvat alueilla, joissa talvisin sataa paljon lunta. Tässä muutamia tilanteita, joissa lumilinko voisi olla erityisen hyödyllinen:

 • Omakotitalon omistajat: Jos omistat omakotitalon, jossa on iso piha tai pitkä ajotie, lumilinko voi auttaa helpottamaan lumitöitä. Se voi säästää aikaa ja vaivaa verrattuna käsin tehtävään lumenluontiin.
 • Yritysten ja kiinteistöjen omistajat: Yritysten ja muiden kiinteistöjen omistajat voivat hyötyä lumilingosta, erityisesti jos heillä on suuria parkkipaikkoja tai kävelyalueita, jotka täytyy pitää lumettomina ja turvallisina.
 • Liikuntarajoitteiset tai ikääntyneet henkilöt: Niille, joilla on vaikeuksia tai rajoituksia fyysisesti vaativissa tehtävissä, kuten lumenluonnissa, lumilinko voi olla korvaamaton apuväline.
 • Taloyhtiöt ja asukasyhdistykset: Lumilinko voi olla hyödyllinen investointi taloyhtiöille ja asukasyhdistyksille, jotka vastaavat lumenpoistosta yhteisillä alueilla, kuten pysäköintialueilla tai kävelyteillä.
 • Kiireiset ihmiset: Lumilinko voi olla hyödyllinen niille, joilla on tiukka aikataulu ja joilla ei ole aikaa viettää tuntikausia lumenluonnissa joka lumisateen jälkeen.

Kaksivaiheinen lumilinko on laite, joka on suunniteltu lumien poistamiseen. Se toimii kahdessa vaiheessa, joista jokainen suorittaa tietyn tehtävän lumien keräämisessä ja poistamisessa.

Ensimmäisessä vaiheessa lumilinko käyttää kierrevartta tai ruuvia, joka pyörittää ja kerää lunta sisäänsä. Tämä vaihe irrottaa lumen pinnasta ja vie sen linkoon.

Toisessa vaiheessa lumilinko käyttää puhallinta poistaakseen kerätyn lumen ja työntää sen ulos linkon heittoputkea pitkin kauemmaksi kasaan tai sivuille. Tämä vaihe mahdollistaa tehokkaan ja nopean lumien poistamisen.

Kaksivaiheinen lumilinko on yleensä tehokkaampi ja parempi vaihtoehto erityisesti syvemmän ja tiiviimmän lumen poistoon verrattuna yksivaiheiseen lumilinkoon, joka käyttää ainoastaan kierrevartta lumien keräämiseen ja poistamiseen.

Scroll to Top