villa ja vanha puutarha

Paras oksasilppuri kotikäyttöön

Oksasilppurit ovat olennainen työkalu puutarhanhoidossa. Ne tarjoavat tehokkaan tavan käsitellä oksia ja risuja. Oikean oksasilppurin valinta voi kuitenkin olla haastava tehtävä, sillä markkinoilla on monenlaisia malleja eri ominaisuuksilla ja hintaluokilla. Oksasilppurit vaihtelevat pienemmistä sähkökäyttöisistä malleista suuriin bensiinimoottorilla varustettuihin tehokkaisiin laitteisiin. Lisäksi on erilaisia leikkaustapoja, kuten teräksisiä teriä ja puristusmalleja.

Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisia oksasilppureita ja vertailemme niiden suorituskykyä, käyttömukavuutta ja muita tärkeitä tekijöitä auttaaksemme sinua löytämään parhaan vaihtoehdon juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Meidän valintamme:

Paras silppuava oksasilppuri

Stihl GH 460.0 hakkuri

Stihl GH 460.0 hakkuri

 • polttomoottori
 • suurin oksakoko 7,5 cm
 • tehokas ja turvallinen

Stihl GH 460.0 on voimakas polttomoottorikäyttöinen hakkuri, joka käsittelee suuria määriä paksuja oksia ja pehmeää haketettavaa materiaalia. Kaksoiskammiojärjestelmä, kerrosrakenteinen teräkoneisto ja One Click/One Turn -turvakytkin varmistavat tehokkaan ja turvallisen käytön.

Kaksi erillistä syöttöaukkoa mahdollistavat erilaisten materiaalien syöttämisen, ja kummassakin kammiossa on erikoisterät materiaalin mukaisesti. Haketettava materiaali silputaan optimaalisesti vähäisen tärinän ansiosta, mikä tekee työskentelystä miellyttävää ja tehokasta. Lisäksi äänieristetty suppilo vähentää työmelua, ja integroitu roiskesuojus suojaa likaantumiselta. Stihl GH 460.0 on luotettava kumppani vaativiin puutarhatöihin.

Paras keskihintainen silppuava oksasilppuri

Stihl GHE 355 oksasilppuri

 • sähkökäyttöinen
 • suurin oksakoko 3,5 cm
 • vahva ja luotettava

Stihl GHE 355 on sähkökäyttöinen oksasilppuri, joka on suunniteltu tehokkaaseen keskipaksujen oksien ja pehmeän materiaalin hakettamiseen. Turvallisuutta lisäävät kaksi turvakytkintä, jotka sammuttavat moottorin heti, jos kupu avataan käytön aikana.

Suunnanvaihtotekniikka mahdollistaa haketusterien pyörimissuunnan vaihtamisen tarpeen mukaan, mikä auttaa pitämään terät kunnossa ja optimoi haketustuloksen erilaisten materiaalien osalta. Suuri säiliö helpottaa murskaimen käyttämistä, ja äänieristetty suppilo vähentää työmelua puutarhassa. Lisäksi integroitu roiskesuojus suojaa roiskuvaa likaa vastaan, pitäen työympäristön siistinä. Stihl GHE 355 tarjoaa käyttäjälle luotettavaa ja tehokasta suorituskykyä puutarhatöissä.

Paras edullinen silppuava oksasilppuri

Makita UD2500 oksasilppuri

Makita UD2500

 • sähkökäyttöinen
 • suurin oksakoko 4,5 cm
 • kevyt ja helppokäyttöinen

Makita UD2500 on tehokas sähkökäyttöinen oksasilppuri, joka on varustettu 2500 watin moottorilla ja kykenee silppuamaan oksat jopa 45 mm:n paksuuteen asti. Sen tilava säiliö (67 litraa) tarjoaa runsaasti tilaa haketetulle materiaalille.

UD2500 on suunniteltu kevyeksi ja helposti käsiteltäväksi, ja siinä on kahva molemmin puolin, mikä helpottaa käyttöä. Kiertokytkimen avulla voidaan vaihtaa terien pyörimissuuntaa tarpeen mukaan. Suurten pyörien ansiosta sitä on myös helppo liikuttaa paikasta toiseen. Makita UD2500 tarjoaa nopeaa ja tehokasta silppuamista puutarhan kasvijätteille ja oksille tehden puutarhanhoidosta vaivatonta ja mukavaa.

Paras murskaava oksasilppuri

Oksasilppuri 15 hv polttomoottorilla

 • polttomoottori
 • suurin oksakoko 8,5 cm
 • tehokas, soveltuu myös ammattikäyttöön

Tämä tehokas oksasilppuri, jossa on murskaavat terät ja itsesyöttävä rumpurakenne, tarjoaa mahdollisuuden silputa jopa 8 cm paksut oksat. Tämä silppuri on ihanteellinen ratkaisu kotipihoille ja mökeille, sillä se muuntaa oksat ja risut monenlaiseen käyttöön soveltuvaksi hakkeeksi. Vähäkuluiset osat tekevät siitä pitkäikäisen ja helppohoitoisen vaihtoehdon. Luotettava Loncin 4-tahtimoottori ja kahdella hihnalla toimiva voimansiirto takaavat tehokkaan suorituskyvyn.

Bensiinimoottorilla varustettu silppuri on kätevä ratkaisu alueille, joissa sähköä ei ole saatavilla, ja isot pyörät helpottavat sen kuljettamista myös vaikeassa maastossa. Tämä oksasilppuri on täydellinen valinta tehokkaaseen ja monipuoliseen puutarhanhoitoon.

Paras keskihintainen murskaava oksasilppuri

Oksasilppuri 6,5 hv polttomoottorilla

Oksasilppuri 6,5 hv polttomoottorilla

 • polttomoottori
 • suurin oksakoko 7,6 cm
 • tekee hienoa silppua

Tämä tehokas 6,5 hevosvoiman polttomoottorilla toimiva haketin on täydellinen ratkaisu oksien ja risujen tehokkaaseen silppuamiseen. Sen avulla voit käsitellä jopa 7,6 cm paksuja oksia helposti ja turvallisesti. Oksamurskain on suunniteltu erityisen turvalliseksi käyttää, ja sen avulla voit tuottaa monenlaiseen käyttöön soveltuvaa haketta suoraan kotipihaltasi tai mökiltäsi.

Tämä vähän kuluvia osia sisältävä haketin on pitkäikäinen ja helppohoitoinen. Siinä on moottoria suojaava keskipakoiskytkin, mikä lisää sen turvallisuutta ja käyttöikää. Tämä haketin tarjoaa tehokkaan ja luotettavan ratkaisun puutarhanhoidon tarpeisiin.

Paras edullinen murskaava oksasilppuri

AL-KO Oksasilppuri Easy Crush LH 2810

AL-KO Oksasilppuri Easy Crush LH 2810

 • testivoittaja
 • sähkökäyttöinen
 • suurin oksakoko 4,0 cm
 • helppokäyttöinen

AL-KO Easy Crush LH 2810 on luotettava ja tehokas sähkötoiminen oksasilppuri, joka tekee oksien silppuamisesta vaivatonta. Sen tehokkaassa murskaavassa yksikössä on suuri syöttösuppilo, joka on varustettu patentoidulla telasyöttömekanismilla. Tämä tarkoittaa, että oksat kulkeutuvat hakettimeen itsestään, mikä tekee työskentelystä helppoa ja vaivatonta.

Tehokkaassa hakettimessa on voimakas moottori ja vahvat terät, jotka mahdollistavat nopean silppuamisen. Isokokoiset pyörät ja kätevä kahva helpottavat koneen siirtelyä tarvittaessa. AL-KO Easy Crush LH 2810 on täydellinen valinta niille, jotka arvostavat tehokasta ja helppokäyttöistä oksasilppuria puutarhanhoitotöissään.

puiden leikkaaminen

Näin valitset oikean oksasilppurin

Oksasilppurin valinnassa on useita keskeisiä seikkoja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota varmistaakseen, että valittu laite vastaa omia tarpeita ja toiveita. Tässä muutamia tärkeitä seikkoja:

 • Leikkausteho ja halkaisijakapasiteetti: Ensinnäkin on tärkeää arvioida, minkä kokoisia oksia tulet todennäköisimmin silppuamaan. Oksasilppureiden halkaisijakapasiteetti vaihtelee, joten varmista, että valitsemasi malli pystyy käsittelemään tarvitsemasi kokoisia oksia.
 • Käyttötarkoitus: Kun valitset oksasilppuria, on tärkeää ottaa huomioon käyttötarkoitus ja käsiteltävien materiaalien tyyppi. Murskaava oksasilppuri sopii parhaiten suurempien puun osien, kuten oksien ja runkojen, käsittelyyn, kun taas silppuava oksasilppuri on tehokkaampi pehmeämpien materiaalien, kuten lehtien ja oksien, käsittelyssä.
 • Voimanlähde: Oksasilppureita on saatavilla sähkö- ja bensiinimalleina. Sähkökäyttöiset ovat yleensä hiljaisempia ja vaativat vähemmän huoltoa, mutta ne ovat sidoksissa sähköpistokkeeseen. Bensiinikäyttöiset tarjoavat enemmän liikkumavapautta, mutta ovat äänekkäämpiä ja vaativat enemmän huoltoa.
 • Turvallisuusominaisuudet: Hyvän oksasilppurin tulisi olla varustettu turvallisuusominaisuuksilla, kuten syöttöaukon suojalla, hätäpysäytyskytkimellä ja ylikuormitussuojalla, jotka auttavat estämään vahinkoja käytön aikana.
 • Käyttömukavuus: Oksasilppurin tulisi olla helppokäyttöinen ja ergonominen. Kiinnitä huomiota esimerkiksi painoon, kahvojen muotoiluun ja siirrettävyyteen, varsinkin jos aiot siirtää sitä usein.

Murskaavat ja silppuavat oksasilppurit käyttävät erilaisia menetelmiä oksien ja risujen käsittelyyn, ja niillä on erilaisia ominaisuuksia ja käyttötarkoituksia.

Murskaavat oksasilppurit: Murskaavat oksasilppurit toimivat pääasiassa murskaamalla oksat ja risut pieniksi paloiksi. Nämä laitteet yleensä käyttävät voimakasta moottoria ja terää tai kiinteitä elementtejä murskatakseen materiaalin pienemmiksi paloiksi. Murskaavat oksasilppurit ovat tehokkaita puun suurempien osien, kuten runkojen ja oksien, käsittelemisessä. Ne tuottavat yleensä karkeampaa jätettä, joka sopii hyvin kompostointiin tai maiseman peittämiseen.

Silppuavat oksasilppurit: Silppuavat oksasilppurit toimivat yleensä pyörivän terän tai terävärei’itetyn levyjen avulla hienontamalla oksat ja risut pienemmiksi paloiksi. Tämä menetelmä tuottaa yleensä hienompaa materiaalia kuin murskaavat oksasilppurit. Silppuavat oksasilppurit ovat erityisen hyödyllisiä pehmeämpien materiaalien, kuten lehtien ja oksien, käsittelyssä. Ne tuottavat tasaisempaa ja hienompaa jätettä, joka sopii esimerkiksi multaan sekoitettavaksi tai kompostoitavaksi.

Vaikka termejä oksasilppuri ja hakkuri käytetään usein keskenään samassa merkityksessä, niiden välillä on kuitenkin hienovaraisia eroja, jotka liittyvät yleensä käyttötarkoitukseen ja toimintaperiaatteeseen. Oksasilppurit ovat yleensä pienempiä ja tarkoitettu kotipuutarhanhoitoon, kun taas hakkurit ovat suurempia ja tehokkaampia laitteita, jotka sopivat paremmin ammattimaiseen käyttöön ja suurempien materiaalimäärien käsittelyyn.

Oksasilppuri: Oksasilppurit on suunniteltu erityisesti puutarhanhoidon tarpeisiin, ja ne on tarkoitettu puun ja pensaiden oksien sekä risujen käsittelyyn. Ne voivat olla joko murskaavia tai silppuavia, ja niiden tarkoituksena on tuottaa pieniä palasia tai silppua puutarhan jätteestä. Oksasilppurit ovat yleensä kompakteja ja sopivat hyvin kotipuutarhoihin.

Hakkuri: Hakkurit ovat yleisemmin teollisuus- tai maatalouskäyttöön suunniteltuja laitteita, ja niillä on yleensä voimakkaampi moottori ja suurempi kapasiteetti kuin oksasilppureilla. Hakkurit pystyvät käsittelemään suurempia puun osia, kuten runkoja ja pölkkyjä, sekä muita materiaaleja, kuten oksia, risuja ja jopa ruohoa. Ne voivat myös käsitellä kovempia materiaaleja, kuten paksuja oksia ja puunrunkoja. Hakkurit tuottavat yleensä karkeampaa mursketta tai haketta kuin oksasilppurit.

Kyllä, oksasilppurin käyttöön liittyy tiettyjä riskejä, ja on suositeltavaa käyttää erityisiä turvallisuusvarusteita niiden minimoimiseksi. Joitakin suosituksia turvallisuusvarusteista ovat:

 • Suojalasit: Suojalasit auttavat suojaamaan silmiäsi lentäviltä roskilta ja oksanpalasilta, jotka voivat lentää oksasilppurin käytön aikana.
 • Kuulosuojaimet: Oksasilppurit voivat olla meluisia laitteita, joten kuulosuojaimet ovat suositeltavaa käyttää, varsinkin jos aiot käyttää oksasilppuria pidempiä aikoja.
 • Käsineet: Käsiä tulee suojata leikkautumisilta ja naarmuilta, jotka voivat syntyä oksien ja risujen käsittelyn aikana. Hyvin istuvat työkäsineet voivat auttaa suojaamaan käsiäsi.
 • Jalkineet: Vahvat, suljetut jalkineet auttavat suojaamaan jalkoja mahdollisilta vahingoilta, kuten pudonneilta oksilta tai muilta riskeiltä.
 • Suojahanskat: Jos sinun täytyy työntää oksia tai risuja oksasilppurin syöttöaukkoon, suojahanskat voivat auttaa suojaamaan käsiäsi leikkautumisilta ja naarmuilta.
 • Pitkähihainen paita ja housut: Vaatteiden tulisi olla suhteellisen tiiviitä, jotta ne eivät pääse tarttumaan oksasilppurin liikkuvien osien väliin. Pitkähihainen paita ja housut voivat myös auttaa suojaamaan ihoa auringolta ja roskilta.

Oksasilppua voi käyttää monin eri tavoin hyödyksi puutarhassa ja maisemanhoidossa. Tässä muutamia tapoja, joilla voit hyödyntää oksasilppua:

 • Kompostointi: Oksasilppu on erinomaista materiaalia kompostin ainekseksi. Se hajoaa hitaasti ja lisää kompostin ilmavuutta, mikä auttaa kompostoituvien materiaalien hajoamista ja muuttumista ravinteikkaaksi maaperäksi.
 • Maanparannus: Sekoittamalla oksasilppua multaan tai maaperään voit parantaa maan rakennetta ja lisätä sen ravinteiden pidätyskykyä. Oksasilppu hajoaa ajan myötä ja vapauttaa ravinteita maaperään, mikä edistää kasvien kasvua ja terveyttä.
 • Maiseman peittäminen: Oksasilppua voidaan käyttää maiseman peittämiseen kasvien juuriston suojaamiseksi ja kosteuden säilyttämiseksi. Levitä ohut kerros oksasilppua kasvien juurille estämään rikkakasvien kasvua ja säilyttämään maan kosteustasapaino.
 • Polku- ja käytäväpinnoitteet: Tiivistämällä oksasilppu polkujen ja käytävien päälle voit luoda luonnonmukaisen ja hengittävän pinnoitteen, joka auttaa vähentämään rikkakasvien kasvua ja parantaa maaperän veden läpäisevyyttä.
 • Lämpöenergian tuottaminen: Jos sinulla on suurempi määrä oksasilppua, voit käyttää sitä polttoaineena lämpöenergian tuottamiseksi. Oksasilppua voidaan käyttää esimerkiksi lämmityskattiloissa tai uuneissa polttoaineena.
Scroll to Top