Paras päältäajettava ruohonleikkuri

Etsitkö täydellistä päältäajettavaa ruohonleikkuria, joka tekee pihanhoitotöistäsi vaivatonta ja tehokasta? Ruohonleikkurin valinta voi olla haastava tehtävä, kun markkinoilla on lukuisia vaihtoehtoja eri ominaisuuksilla ja hintaluokilla.

Haluat varmasti investoida laitteeseen, joka tarjoaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn, helppokäyttöisyyden ja kestävyyden. Tässä artikkelissa tutustumme huolellisesti markkinoiden parhaimpiin päältäajettaviin ruohonleikkureihin, jotta voit tehdä valinnan, joka sopii täydellisesti tarpeisiisi.

Meidän valintamme:

Paras päältäajettava ruohonleikkuri

Stiga Park 500 WX

Stiga Park 500 WX

 • neliveto
 • etuleikkuri
 • toimii myös rinteissä ja epätasaisessa maastossa
 • bensiinimoottori
 • leikkuuleveys 100 cm

Park 500 WX -etuleikkuri tarjoaa tehokkaan suorituskyvyn ja helpon ohjattavuuden kaikenlaisiin leikkuutöihin ja rinteisiin. Voimanlähteenä toimii 2-sylinterinen, 586 cc STIGA ST 550 Twin -moottori yhdistettynä nelivetoiseen Tuff Torq -vaihteistoon.

Leikkurissa on 100 cm leikkuuleveys, kelluva leikkuulaite ja Quick Flip -mekanismi leikkuulaitteen puhdistamiseen. Mukavuutta lisäävät sähköinen leikkuukorkeuden säätö, mukavuusistuin ja tilava jalkatila. Lisäksi mukana toimitetaan perävaunun vetokoukku.

Paras pieni päältäajettava ruohonleikkuri

Stiga Park 300 M

 • etuleikkuri
 • mahtuu ahtaisiinkin paikkoihin
 • bensiinimoottori
 • leikkuuleveys 85cm

Stiga Park 300 M -etuleikkuri on kompakti ja monipuolinen valinta puutarhanhoitoon. Runko-ohjaus mahdollistaa helpon pääsyn ahtaisiin nurkkiin ja monimutkaisten esteiden ympärille. Varustettuna yksisylinterisellä STIGA-moottorilla ja QuickFlip-teknologialla, se tarjoaa tehokasta ja monipuolista leikkuukokemusta.

Kuljetuksen tai siirron aikana leikkuulaitteen voi helposti nostaa kahvasta vetämällä. Lisäksi leikkuri tarjoaa mahdollisuuden leikata taaksepuhaltavana, mikä lisää sen käyttömahdollisuuksia ja monipuolisuutta.

Hyvä edullinen päältäajettava ruohonleikkuri

Puutarhatraktori Hecht 5161

 • bensiinikäyttöinen
 • leikkuuleveys 61 cm
 • suositeltu leikkausalue 1500-2000 m²

Hecht 5161 -ajoleikkuri tarjoaa tehokkaan ratkaisun keskisuurille nurmialueille. Varustettuna 61 cm:n leikkuuleveydellä, 6,5 hp:n moottorilla ja 150 litran keräyslaatikolla, se takaa nopean ja tehokkaan leikkuun. Sähköinen vaihteisto, itsekulkeva toiminto ja säädettävä leikkuukorkeus tekevät siitä helppokäyttöisen. Teräsrunko ja laakeroidut renkaat takaavat kestävyyden.

Paras akkukäyttöinen päältäajettava ruohonleikkuri

Stiga e-Ride s500

 • akunkesto: jopa 4500 m2 nurmialue yhdellä latauksella, latausaika n. 8 tuntia
 • leikkuuleveys 98 cm
 • nopea käynnistys, Eco-mode-virransäästötila, vakionopeuden säätö
 • voi halutessaan yhdistää STIGA GO -sovellukseen

Stiga e-Ride S500 on tehokas ja ympäristöystävällinen akkukäyttöinen ajoleikkuri, joka tarjoaa polttoainevapaata käyttöä ja huippuluokan suorituskykyä. Varustettu STIGA:n 40 Ah:n Li-Ion-akulla, se selviytyy jopa 4 500 m² nurmialueista yhdellä latauksella. Mukana tulevat ominaisuudet kuten Eco-mode ja vakionopeuden säätö tekevät leikkurista tehokkaan ja helppokäyttöisen.

Bluetooth-moduuli yhdistää leikkurin STIGA GO -sovellukseen, joka tarjoaa kätevän kojelaudan puhelimellesi, sekä antaa tietoa leikkuujaksosta ja huoltotarpeista. Laaja 98 cm:n leikkuuleveys ja 7-portainen leikkuukorkeuden säätö tekevät leikkuutyöstä nopeaa ja tehokasta.

nurmikko

Kiinnitä valinnassa huomiota näihin seikkoihin

Päältäajettavan ruohonleikkurin valinnassa on useita tärkeitä ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Leikkuuleveys ja teho: Leikkurin leikkuuleveys vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti se pystyy suoriutumaan leikkuutehtävästä. Tehokkuuteen vaikuttaa myös leikkurin moottorin teho, joka määrittää sen kyvyn selviytyä erilaisista ruohonkasvun olosuhteista.
 • Korkeudensäätö: Mahdollisuus säätää leikkuukorkeutta on tärkeää, sillä se antaa mahdollisuuden sovittaa ruohon pituuden omiin mieltymyksiin tai pihan tarpeisiin.
 • Keräys- ja silppuamistoiminnallisuus: Jotkut päältäajettavat ruohonleikkurit keräävät ruohon leikkuun jälkeen, kun taas toiset silppuavat sen hienoksi ruohonsilpuksi, joka jää maahan ja toimii luonnollisena lannoitteena.
 • Mukavuusominaisuudet: Leikkurin käyttömukavuuteen vaikuttavat esimerkiksi ergonominen muotoilu, säädettävä istuin, pehmustetut ohjauspyörät ja mahdollisesti jousitettu alusta, jotka tekevät pitkistä leikkuusessioista miellyttävämpiä.
 • Ohjausjärjestelmä: Hyvä ohjausjärjestelmä mahdollistaa tarkan ja helposti hallittavan liikkumisen erilaisissa pihan olosuhteissa, kuten kapeilla väylillä tai ympäröivien esteiden lähellä.
 • Huolto ja käyttö: Kannattaa tarkistaa, kuinka helppoa leikkurin huolto, kuten terien vaihto ja öljynvaihto, on.
 • Turvallisuusominaisuudet: Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, joten varmista, että leikkurissa on asianmukaiset turvallisuusominaisuudet, kuten suojaavat elementit terien ympärillä.
kevat

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Suomessa päältäajettavalla ruohonleikkurilla ei yleensä saa ajaa tiellä. Päältäajettavat ruohonleikkurit eivät täytä tieliikennelain mukaisia rekisteröintivaatimuksia eivätkä yleensä täytä tiellä liikkuvia ajoneuvoja koskevia turvallisuusstandardeja. Tämän vuoksi niitä ei pidetä tarkoituksenmukaisina tai laillisina kulkuneuvoina tiellä ajamiseen.

Vaikka päältäajettavat ruohonleikkurit ovatkin moottorikäyttöisiä ja niillä on kyky liikkua omalla voimallaan, ne eivät ole tarkoitettu tieliikenteeseen. Päältäajettavien ruohonleikkurien käyttö rajoittuu yleensä vain omalla kiinteistöllä tapahtuvaan nurmikon hoitoon.

Jos ruohonleikkurilla ajaa tiellä, se on rekisteröitävä.

Päältäajettavia ruohonleikkureita ei yleensä saa kallistaa, ellei valmistajan ohjeissa toisin mainita. Kallistaminen voi aiheuttaa öljyvuotoja, polttoaineen vuotamista tai muita vaurioita leikkurin moottorille tai muille järjestelmille.

Jos tarvitset pääsyn leikkurin alapuolelle esimerkiksi terien huoltoa tai vaihtoa varten, on suositeltavaa noudattaa valmistajan ohjeita turvallisen ja asianmukaisen huollon varmistamiseksi. Monissa päältäajettavissa ruohonleikkureissa on erityinen huoltoasento tai järjestelmä, joka mahdollistaa turvallisen käsittelyn ja huollon ilman tarvetta kallistaa leikkuria.

Ennen kuin suoritat mitään huoltotoimenpiteitä tai yrität kallistaa päältäajettavaa ruohonleikkuria, tarkista aina ensin valmistajan ohjeet ja suositukset. Näin voit varmistaa, että huoltotoimenpiteet suoritetaan turvallisesti ja vältät vahinkojen aiheuttamisen leikkurille tai itsellesi.

Riippu paljon lapsen iästä ja ajotaidoista. Ruohonleikkurin käyttö ei vaadi ajokorttia, joten siinä mielessä lapsikin voi ajaa sillä. Ruohonleikkureiden käyttö on kuitenkin yleensä vaarallista lapsille, ja valmistajat suosittelevat, että vain aikuiset käyttävät niitä. Tämä johtuu monista turvallisuusriskeistä, jotka liittyvät ruohonleikkureiden käyttöön. Lapset eivät usein kykene hallitsemaan ruohonleikkureita turvallisesti tai tehokkaasti, mikä lisää tapaturmariskiä.

Ruohonleikkureiden terät ovat erittäin teräviä ja voivat aiheuttaa vakavia vammoja, jos niihin kosketaan vahingossa. Moottorikäyttöiset ruohonleikkurit pyörivät suurilla nopeuksilla, mikä lisää vammanriskiä, jos henkilö joutuu kosketuksiin niiden kanssa. Ruohonleikkurit ovat raskaita koneita, ja jos lapsi menettää hallinnan tai joutuu niiden alle, voi seurauksena olla vakavia vammoja tai jopa kuolema.

Ruohonleikkureiden käyttöön liittyy myös polttoaineen ja öljyn käsittelyä, mikä voi olla vaarallista lapsille, jotka eivät välttämättä ymmärrä niiden riskejä tai osaa käsitellä niitä asianmukaisesti.

Suomessa päältäajettavan ruohonleikkurin ajamiseen ei tarvita ajokorttia, koska ne eivät ole moottorikäyttöisiä ajoneuvoja tieliikennelain määritelmän mukaan. Päältäajettavat ruohonleikkurit on tarkoitettu pääasiassa nurmikon leikkaamiseen omalla kiinteistöllä, eivätkä ne ole tarkoitettu tai soveltuvia tieliikenteeseen.

Vaikka päältäajettava ruohonleikkuri on moottorikäyttöinen laite, sen käyttöä säätelevät erilaiset säännöt ja määräykset verrattuna moottoriajoneuvoihin, kuten autoihin tai moottoripyöriin. Päältäajettavien ruohonleikkurien käyttöön sovelletaan yleensä kuluttajaturvallisuuslakeja ja työturvallisuusmääräyksiä, mutta ajokorttia niiden käyttöön ei yleisesti vaadita.

Päältäajettava ruohonleikkuri voi olla ihanteellinen valinta monissa tilanteissa, erityisesti silloin kun:

 • Sinulla on suuri piha tai nurmikkoalue: Päältäajettava ruohonleikkuri on erinomainen valinta, kun sinulla on suuri alue leikattavana. Sen leikkuuleveys ja tehokas moottori tekevät suurten nurmikoiden leikkaamisesta nopeaa ja vaivatonta.
 • Etsit helppokäyttöistä ja mukavaa vaihtoehtoa: Päältäajettavat ruohonleikkurit ovat yleensä ergonomisesti suunniteltuja ja tarjoavat mukavan istuin- ja ohjausjärjestelmän, mikä tekee niistä käyttäjäystävällisiä ja sopivia pitkäkestoiseen käyttöön.
 • Tarvitset monipuolisuutta: Monissa päältäajettavissa ruohonleikkureissa on vaihtoehtoja, kuten kerääminen, silppuaminen ja sivullepuhallus, mikä antaa sinulle mahdollisuuden valita sopivimman vaihtoehdon eri tilanteisiin.
 • Sinulla on epätasainen maasto: Päältäajettavat ruohonleikkurit selviävät yleensä hyvin epätasaisista tai kaltevista pinnoista, mikä tekee niistä ihanteellisia vaihtoehtoja, jos pihasi ei ole tasainen.
 • Tarvitset tehokasta suorituskykyä: Päältäajettavat ruohonleikkurit ovat yleensä varustettuja tehokkailla moottoreilla ja leikkuujärjestelmillä, jotka leikkaavat ruohon nopeasti ja tehokkaasti, mikä on tärkeää erityisesti suurilla nurmikoilla.
 • Haluat säästää aikaa ja vaivaa: Päältäajettava ruohonleikkuri voi säästää paljon aikaa ja vaivaa verrattuna perinteisiin käsisuoritteisiin leikkureihin, erityisesti jos sinulla on laaja alue leikattavana.

Päältäajettava ruohonleikkuri on parempi valinta tietyissä tilanteissa verrattuna robottiruohonleikkuriin:

 • Epäsäännöllinen tai monimutkainen maasto: Päältäajettavat leikkurit ovat parempia vaihtoehtoja epätasaisille tai monimutkaisille pihoille, joissa robottiruohonleikkurin navigointi saattaa olla haasteellista. Päältäajettava leikkuri tarjoaa kuljettajalleen mahdollisuuden navigoida tarkasti ja tehokkaasti vaikeissa maasto-olosuhteissa.

 • Vaihtelevat ruohonkasvuolosuhteet: Päältäajettava leikkuri voi tarjota parempaa suorituskykyä vaihtelevissa ruohonkasvuolosuhteissa, kuten korkean ja tiheän ruohon leikkaamisessa, kun taas robottiruohonleikkuri saattaa kamppailla näissä olosuhteissa.

 • Tarve välittömälle leikkuulle: Jos tarvitset välitöntä leikkausta esimerkiksi ennen tapahtumaa tai vieraiden saapumista, päältäajettava leikkuri voi tarjota nopeamman ja helpomman vaihtoehdon, kun taas robottiruohonleikkuri saattaa vaatia ennakkosuunnittelua ja aikaa ennen kuin se saadaan toimimaan.

 • Yksilölliset leikkuuvaatimukset: Päältäajettavat ruohonleikkurit tarjoavat yleensä enemmän vaihtoehtoja leikkuukorkeuden ja leikkuumenetelmien säätämiseen verrattuna robottiruohonleikkureihin, mikä voi olla hyödyllistä, jos sinulla on erityisiä leikkuuvaatimuksia tai mieltymyksiä.

Scroll to Top