raastin

Paras sähköinen raastin

Raasteet ovat hyviä ja terveellisiä ja ne tuovat mukavan lisän salaattivalikoimaan. joskus tuntuu kuitenkin siltä, että vihannesten raastaminen ei saa aikaan muuta kuin rasitusvammoja, ja se ei varmastikaan lisää raastamisintoa. Siksi onkin syytä tutustua sähköisiin raastimiin. Sähköinen raastin tekee ruoanvalmistuksesta huomattavasti nopeampaa ja helpompaa. Sen avulla voi vaivattomasti raastaa erilaisia aineksia, kuten juustoa, vihanneksia ja perunoita, mikä säästää aikaa ja vähentää fyysistä rasitusta.

Tässä artikkelissa esittelemme parhaat sähköiset raastimet, jotka erottuvat edukseen ominaisuuksiensa, tehokkuutensa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta. Olitpa sitten kotikokki tai ammattilainen, oikean sähköisen raastimen löytäminen voi merkittävästi parantaa keittiösi toimivuutta ja tehdä ruoanlaitosta entistä nautinnollisempaa.

Meidän valintamme:

Paras sähköinen raastin kotikäyttöön

Solis 8401 Slice raastin

Solis 8401 Slice

 • teho: 350 W
 • materiaali: ruostumaton teräs
 • helppo käyttää ja tukeva
 • kaksi nopeutta
 • mukana kaksi läpinäkyvää säilytysrasiaa

Solis 8401 Slice on loistava apuväline jokaisen kotikokin keittiöön. Tämä monitoiminen raastin tekee vihannesten käsittelystä helppoa ja nopeaa.

Laitteen päällä oleva valaistu päälle/pois-painike tekee käytöstä vaivatonta, ja voit valita kahdesta nopeusasetuksesta tarpeittesi mukaan. Irrotettavan täyttöakselin ansiosta ainesosien lisääminen on helppoa, ja irrotettavan tulpan avulla voit tarvittaessa painaa aineksia eteenpäin leikattavaksi, jauhettavaksi tai raastettavaksi. Liukumista estävät jalat varmistavat, että laite pysyy tukevasti paikoillaan käytön aikana. Käytön jälkeen irrotettavat osat voidaan huuhdella lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella.

Paras hinta-laatusuhde

Tefal Fresh Express raastin

Tefal Fresh Express+

 • teho: 200 W
 • mukana 5 raastinrumpua
 • rummut muovia/metallia
 • kompakti ja helppo säilyttää

Tefal Fresh Express+ raastin on noussut ruoanlaiton harrastajien suosikiksi ympäri maailmaa, eikä ole vaikea ymmärtää miksi. Tässä raastimessa on hinta-laatu-suhde kohdallaan. Pakkauksessa on viisi vaihdettavaa raastinrumpua, joilla voit viipaloida ja raastaa monenlaisia hedelmiä, vihanneksia ja muita ainesosia. Mukana tulevilla raastimilla saat seuraavat tulokset: karkeasti raastettu, raastettu, hienoksi raastettu, erittäin hienoksi raastettu ja ohuet viipaleet.

Tefal Fresh Express+ on kompaktin kokoinen, joten se on helppo säilyttää keittiössäsi. Lisäksi sen metalliset rummut ovat kestäviä ja helppoja puhdistaa.

Paras suurille raastemäärille

Ariete Sähköinen raastinrauta

Ariete Gratì Superior

 • teho: 350 W
 • ammattitason raastin
 • tehokas ja hiljainen induktiomoottori
 • ruostumattomasta teräksestä valmistettu raastinrulla ja metallinen syöttökaukalo
 • helppo purkaa ja puhdistaa

Arieten Gratì Superior -sähköinen raastinrauta tekee ruoanlaitosta vaivatonta ja tehokasta. Tämä laite on täydellinen valinta, kun haluat raastaa suuria määriä vihanneksia, pähkinöitä, suklaata, juustoa ja paljon muuta.

Gratì Superior yhdistää tyylikkään muotoilun ja ammattimaisen suorituskyvyn. Metallirunko antaa sille kestävyyttä ja tukevuutta, kun taas hiljainen ja tehokas induktiomoottori takaa erinomaiset tulokset. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu hammasrulla ja metallinen syöttökaukalo mahdollistavat minkä tahansa aineksen täydellisen raastamisen.

Laitteen käytännöllinen läpinäkyvä astia kerää juuri raastetut ainekset, ja mukana tuleva tuoreutta säilyttävä kansi mahdollistaa raastettujen ruokien säilyttämisen suoraan jääkaapissa. Komponentit voidaan purkaa muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa ja ne on helppo pestä, jotta raastin on aina puhdas ja käyttövalmis.

Paras halpa sähköinen raastin

Esperanza Caprese EKM026 raastin

Esperanza Caprese EKM026

 • teho: 150 W
 • mukana viisi terää
 • monikäyttöinen raastin
 • terät muovia/metallia

Mikäli etsit selvästi edullisempaa vaihtoehtoa, Esperanza Caprese -sähköinen raastin on sinun valintasi. Laite sisältää viisi vaihdettavaa raastinkartiota, joiden avulla voit mukauttaa raasteen muodon ja paksuuden juuri haluamaksesi.

Halpa hinta näkyy kuitenkin selvästi raastimen terissä, sillä rummut ovat muovisia ja raastinosaa on vain osassa rumpua. Terät eivät siis ole niin kestäviä kuin ruostumattomasta teräksestä valmistetut rummut. Pienempään käyttöön tämä raastin on kuitenkin hyvä valinta.

raastin

Näin valitset oikean sähköisen raastimen

Kun valitset sähköistä raastinta, on tärkeää ottaa huomioon useita keskeisiä tekijöitä varmistaaksesi, että laite täyttää tarpeesi ja odotuksesi. Tässä ovat tärkeimmät asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Teho ja suorituskyky: Raastimen moottorin teho vaikuttaa sen kykyyn käsitellä kovia ja pehmeitä aineksia. Suurempi teho tarkoittaa yleensä tehokkaampaa ja nopeampaa raastamista.
 • Monipuolisuus: Eri terät ja lisäosat mahdollistavat erilaisten raastetyyppien, kuten hienon, karkean ja viipaleiden, valmistamisen. Monipuolinen raastin on hyödyllinen, jos haluat käyttää sitä moniin eri tarkoituksiin.
 • Helppokäyttöisyys: Käyttömukavuus ja ergonominen muotoilu ovat tärkeitä, jotta laitteen käyttö on vaivatonta. Tarkista, kuinka helppoa raastimen kokoaminen, käyttö ja purkaminen on.
 • Turvallisuus: Varmista, että laite on varustettu tarvittavilla turvaominaisuuksilla, kuten liukumattomilla jaloilla ja sormisuojuksilla, jotta voit käyttää sitä turvallisesti.
 • Puhdistettavuus: Valitse raastin, jonka osat ovat irrotettavissa ja pestävissä joko käsin tai astianpesukoneessa. Tämä helpottaa laitteen puhtaanapitoa ja ylläpitoa.
 • Koko ja säilytys: Sähköisiä raastimia on eri kokoisia, joten harkitse, kuinka paljon tilaa sinulla on keittiössäsi laitteen säilyttämiseen. Kompakti malli on kätevä pienissä keittiöissä.

Usein kysytyt kysymykset

Jokainen raastin on tietenkin hieman erilainen, joten täysin kattavaa vastausta ei voi antaa. Kun arvioit, kuinka helppoa laite on puhdistaa, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Irrotettavat osat: Tarkista, ovatko laitteen osat helposti irrotettavissa. Terien ja muiden komponenttien irrottaminen helpottaa niiden pesemistä erillään laitteesta.
 • Astianpesukoneen kestävyys: Monet sähköiset raastimet ovat suunniteltu siten, että niiden irrotettavat osat kestävät astianpesukonepesua. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, sillä osat voi laittaa suoraan astianpesukoneeseen.
 • Saumaton muotoilu: Vältä laitteita, joissa on paljon pieniä koloja ja saumoja, joihin ruoan jäämät voivat jäädä kiinni. Saumaton muotoilu helpottaa laitteen pyyhkimistä ja puhdistamista.
 • Materiaalit: Ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät ja osat ovat yleensä helpompia puhdistaa ja kestävät pidempään kuin muoviset osat. Lisäksi ruostumaton teräs ei värjäydy yhtä helposti kuin muovi.

Yleisesti ottaen sähköiset raastimet ovat huomattavasti nopeampia kuin manuaaliset raastimet, sillä ne vähentävät fyysistä rasitusta ja tehostavat prosessia. Tarkka aika riippuu kuitenkin monista tekijöistä ja siitä, millaisia aineksia ja määriä olet raastamassa. Keskimääräiselle kotikäyttäjälle sähköinen raastin voi säästää merkittävästi aikaa ja vaivaa päivittäisissä ruoanlaittotehtävissä.

Raastimen moottorin teho on suoraan yhteydessä sen nopeuteen. Tehokkaampi moottori pystyy raastamaan aineksia nopeammin ja käsittelemään suurempia määriä kerralla. Moottorin teho ilmoitetaan yleensä watteina (W).

Laadukkaat ja terävät terät mahdollistavat nopeamman ja tehokkaamman raastamisen. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät ovat yleensä kestävämpiä ja terävämpiä kuin muista materiaaleista valmistetut terät.

Eri raastintyypit ja karkeudet vaikuttavat raastamisen nopeuteen. Esimerkiksi hienon raasteen tekeminen voi kestää kauemmin kuin karkean raasteen tekeminen. Samoin kovat ainekset voivat vaatia enemmän aikaa ja vaivaa raastimelta kuin pehmeämmät ainekset.

Sähköiset raastimet ovat turvallisia, kunhan niitä käyttää oikein ja noudattaa turvallisuusohjeita. Monet sähköiset raastimet on varustettu turvasuojilla, jotka estävät sormien pääsyn terien lähelle. Nämä suojukset ovat erityisen tärkeitä, kun käsittelet pieniä aineksia. Joissakin malleissa on turvakytkin, joka varmistaa, että laite toimii vain, kun painiketta pidetään painettuna. Tämä estää raastimen käynnistymisen vahingossa.

Monien raastimen pohjassa olevat liukumattomat jalat auttavat pitämään laitteen paikallaan käytön aikana, mikä tekee käytöstä vakaampaa. Laadukkaista ja kestävistä materiaaleista valmistetut osat ovat vähemmän alttiita rikkoutumiselle, mikä parantaa laitteen turvallisuutta. Ruostumaton teräs on usein hyvä valinta terille ja muille kriittisille osille.

Muista pitää sähköinen raastin poissa lasten ulottuvilta ja varmista, että lapset eivät käytä laitetta ilman valvontaa. Aikuisten tulee aina valvoa laitteen käyttöä, erityisesti jos sitä käyttävät kokemattomat henkilöt.

Scroll to Top