Paras trimmeri

Paras trimmeri eli siimaleikkuri

Ruohotrimmeri eli siimaleikkuri tarjoaa korvaamattoman avun tilanteissa, joissa perinteinen ruohonleikkuri ei pysty tavoittamaan. Erityisesti paikat, jotka ovat hankalasti saavutettavissa tai joissa ruohonleikkurin liikkuminen on rajoitettua, hyötyvät ruohotrimmerin käytöstä. Tällaisia kohteita voivat olla esimerkiksi talon seinustat ja puiden juuret. Trimmeri mahdollistavaa tarkan leikkauksen myös tällaisilla vaikeasti saavutettavissa olevilla alueilla.

Tässä artikkelissa tutustumme huolellisesti erilaisiin ruohotrimmereihin, niiden ominaisuuksiin ja suorituskykyyn, jotta voit tehdä viisaan valinnan viheralueesi hoitoon.

Meidän valintamme:

Paras trimmeri isolle pihalle

Dewalt DCM561

Dewalt DCM561

 • akkukäyttöinen
 • ammattitason käyttöön, suurellekin piha-alueelle
 • ergonominen kahva

Dewalt DCM561 -ruohotrimmeri tarjoaa ammattitason tehokkuutta ja käyttömukavuutta yhdessä paketissa. Tämä akkuruohotrimmeri toimii 18 V:n hiiliharjattomalla moottorilla tarjoten luotettavaa suorituskykyä ilman johtoja. Päällystetty lisäkahva parantaa käyttömukavuutta.

Kahden nopeuden säätö antaa käyttäjälle joustavuutta valita pidempi käyttöaika tai parempi suorituskyky tarpeen mukaan. Ammattikäyttöön sopiva suojus parantaa ulottuvuutta ja näkyvyyttä, kun taas täysin portaaton kytkin tarjoaa täyden nopeuden hallinnan.

Paras trimmeri pienelle pihalle

Stiga GT 100E Kit

 • edullisempi vaihtoehto
 • akkukäyttöinen
 • automaattinen siimansyöttö
 • ergonominen kahva

Stiga GT 100e Kit -ruohotrimmerin on täydellinen valinta nurmikon ja pensaiden siistimiseen vaivattomasti ja tehokkaasti. Sen kompakti koko ja optimaalisesti tasapainotettu ePower20V, 2 Ah -akku mahdollistavat jopa 20 minuutin trimmauksen yhdellä latauksella. Teleskooppivarren avulla voit säätää pituutta ja ulottuvuutta tarpeen mukaan.

Tehokkaan moottorin ja automaattisyöttöisen siimapään ansiosta voit luottaa luotettavaan ja keskeytymättömään trimmaukseen koko akun latauksen ajan. Lisäksi ergonominen soft grip -yläkahva, säädettävä trimmerikahva ja säädettävä leikkuupää tekevät työskentelystä mukavaa ja helppoa.

Paras käsikäyttöinen reunaleikkuri

Makita DUM111SYX ruohosakset

Makita DUM111SYX ruohosakset

 • akkukäyttöinen
 • edullinen
 • sopii pensaiden ja reunojen siistimiseen

Makita DUM111SYX ruohosakset ovat täydellinen kumppani pensaiden ja reunojen siistimiseen! Tämä kevyt ja kompakti leikkuri on suunniteltu tarjoamaan käyttäjälleen vaivatonta ja tehokasta leikkauskokemusta. Tämä ruohosakset on suunniteltu ergonomisesti, joten se on miellyttävä ja helppo käyttää pitkiäkin aikoja.

Yksi Makita DUM111SYX:n keskeisistä ominaisuuksista on sen kaksoisterät, jotka takaavat tehokkaan leikkuutuloksen. Terien vaihto on tehty helpoksi ja vaivattomaksi ilman tarvetta työkaluille, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Näin voit keskittyä olennaiseen – itse leikkaamiseen.

Vaativaan käyttöön

Stiga BC 750 B raivaussaha

Stiga BC 750 B raivaussaha

 • vaativampaan pihan siistimiseen
 • polttomoottori
 • leikkuuleveys 45 cm
 • digitaalinäyttö

Etsitkö tehokasta ja luotettavaa raivaussahaa vaativaan käyttöön? Tutustu Stiga BC 750 B -raivaussahaan, joka on varustettu energiatehokkaalla 44,8 cc kaksitahtipolttomoottorilla. Tämä laite tarjoaa suorituskykyä ja kestävyyttä vaativiinkin olosuhteisiin. Digitaalinäyttö tarjoaa kätevän tavan seurata moottorin toimintaa ja huoltoajan ilmoituksia.

Sen suora, vahvistettu runkoputki ja raivurikahva takaavat tukevan otteen ja helpon hallittavuuden. 45 cm leikkuuleveys mahdollistaa laajan työskentelyalueen yhdellä vedolla, mikä tehostaa työskentelyäsi. Lisäksi raivaussahan optimaalisesti tasapainoitettu moottori ja vahvistettu runkorakenne vähentävät merkittävästi tärinää, mikä lisää käyttömukavuutta ja vähentää rasitusta.

Kiinnitä valinnassa huomiota näihin asioihin

Trimmerin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon useita avainasioita varmistaaksesi, että valittu laite vastaa parhaiten omia tarpeitasi ja odotuksiasi.

 • Leikkuuteho: Tehokas moottori ja terä varmistavat, että trimmeri pystyy leikkaamaan ruohon vaivattomasti ja tehokkaasti. Valitse trimmeri, joka tarjoaa riittävän voimakkaan moottorin ja laadukkaan terän saavuttaaksesi haluamasi leikkuutuloksen.
 • Akun kesto: Akun kesto on merkittävä tekijä erityisesti, jos sinulla on suuria alueita käsiteltävänä tai jos aiot työskennellä ilman taukoja. Pitkäkestoinen akku mahdollistaa jatkuvan työskentelyn ilman tarvetta usein lataamiseen. Varmista, että valitsemasi trimmeri tarjoaa riittävän pitkän akun keston tarpeisiisi nähden.
 • Ergonomia ja käyttömukavuus: Kiinnitä huomiota trimmerin käyttömukavuuteen. Ergonominen muotoilu, säädettävät kahvat ja kevyt rakenne tekevät trimmerin käytöstä miellyttävää ja vähentävät rasitusta pitkäkestoisen työskentelyn aikana. Valitse trimmeri, joka tuntuu sopivalta käsissäsi ja jonka käyttö on helppoa.
 • Varaosien saatavuus: Huollettavuus ja varaosien saatavuus ovat myös tärkeitä seikkoja. Varmista, että valitsemasi trimmeri on helppo huoltaa ja että varaosia on saatavilla tarvittaessa. Tämä varmistaa, että trimmeri pysyy hyvässä kunnossa ja tarjoaa luotettavan suorituskyvyn pitkällä aikavälillä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Trimmeri on työkalu, jota käytetään ruohonleikkuun, erityisesti nurmikon reunusten siistimiseen ja vaikeasti tavoitettavien alueiden leikkaamiseen. Se koostuu yleensä pitkästä varresta, joka on varustettu moottorilla ja leikkuuterällä. Trimmerin leikkuuterä voi olla joko pyörivä tai liikkuva, ja se leikkaa ruohoa tarkasti ja tarkasti. Trimmereitä on saatavilla sekä sähkö- että bensiinikäyttöisinä versioina, ja joissakin malleissa on myös akkukäyttöinen vaihtoehto. Trimmeri on erityisen hyödyllinen nurmikon reunusten ja esteiden ympärillä, kuten kukkapenkkien, puiden ja pensaiden juurilla, missä ruohonleikkuri ei pääse kunnolla toimimaan. Lisäksi sitä voidaan käyttää myös muissa maanpinnan käsittelytehtävissä, kuten rikkaruohojen poistamisessa ja pensaiden muotoilussa.

Kyllä, termiä ”siimaleikkuri” ja ”trimmeri” käytetään usein synonyymeinä tarkoittaen samaa laitetta.

Vaikka termiä ”siimaleikkuri” käytetään joskus enemmän viittaamaan pienempiin, kevyempiin malleihin, ja ”trimmeri” taas voi kattaa laajemman valikoiman leikkaustyökaluja, nämä kaksi termiä viittaavat yleisesti samaan laitteeseen ja niitä käytetään usein vuorovaikutuksessa keskenään. Joten käytännössä ne ovat monesti synonyymejä toisilleen.

Yleisesti ottaen ruohotrimmereitä ei suunnitella tai valmisteta käytettäväksi vedessä. Useimmat ruohotrimmerit ovat sähkö- tai bensiinikäyttöisiä laitteita, jotka eivät ole tarkoitettu upotettaviksi veteen tai käytettäviksi kosteissa olosuhteissa.

Kosteissa tai märissä olosuhteissa sähkökäyttöiset trimmerit voivat aiheuttaa sähköiskun vaaran ja vaurioitua pysyvästi. Lisäksi veden kanssa käytettäessä bensiinikäyttöiset trimmerit voivat kärsiä moottorivaurioista ja muista toimintahäiriöistä.

Kyllä, trimmerillä voi leikata nurmikkoa, mutta se on yleensä tarkoitettu lähinnä nurmikon reunusten ja vaikeasti tavoitettavien alueiden siistimiseen, ei niinkään laajojen nurmikenttien leikkaamiseen. Trimmeri leikkaa ruohoa tarkasti ja tarkasti, mikä tekee siitä ihanteellisen työkalun nurmikon reunusten, kukkapenkkien ja muiden esteiden ympärillä.

Kuitenkin, jos haluat leikata laajoja nurmikkoalueita nopeasti ja tehokkaasti, tavallinen ruohonleikkuri on yleensä parempi vaihtoehto. Ruohonleikkurit ovat suunniteltu leikkaamaan nurmikkoa tasaisesti ja tehokkaasti suuremmilla alueilla. Ne ovat yleensä varustettu leveillä terillä ja tehokkailla moottoreilla, jotka tekevät nurmikon leikkaamisesta nopeaa ja helposti hallittavaa.

Joten, vaikka trimmeri voi olla hyödyllinen työkalu nurmikon hoitamisessa, sen rooli on yleensä rajattu tarkkaan viimeistelyyn ja nurmikon reunusten siistimiseen, kun taas ruohonleikkuri on parempi valinta laajojen nurmikkoalueiden leikkaamiseen.

Siimaleikkurin siiman katkeaminen voi johtua useista eri syistä:

 • Kova kohde: Siima voi katketa, jos se osuu kovaan esineeseen, kuten kiveen, kiveen tai betonipintaan, joka voi vaurioittaa sitä.
 • Kuiva siima: Siima saattaa katketa helpommin, jos se on kuivunut ja tullut hauraaksi. Kosteuden puute voi tehdä siimasta vähemmän joustavan ja alttiimman katkeamiselle.
 • Kulumisen aiheuttamat viat: Jatkuva hankaus ja kuluminen siimaan voivat heikentää sen kestävyyttä ja johtaa katkeamiseen.
 • Virheellinen asennus: Siiman virheellinen asennus tai kierre trimmeriin voi aiheuttaa siiman epätasaista jakautumista ja lisätä sen katkeamisriskiä.
 • Liian nopea kierto tai työskentely liian kovalla nopeudella: Liian nopea siiman pyöriminen tai työskentely liian kovalla nopeudella voi lisätä siiman kulutusta ja aiheuttaa sen katkeamisen.
 • Väärä siima tai siiman paksuus: Vääränlaisen siiman käyttö tai liian ohuen siiman käyttö voi johtaa siihen, että siima katkeaa helpommin, etenkin jos sitä käytetään vaativissa olosuhteissa.
 • Epätasainen maasto: Epätasainen tai kivinen maasto voi aiheuttaa jatkuvaa hankausta siimaan, mikä voi lisätä sen katkeamisriskiä.

Siiman vaihtotarve riippuu monista tekijöistä, kuten siiman kulumisesta, sen joustavuudesta ja työskentelyolosuhteista. Tässä on joitakin merkkejä siiman vaihtotarpeesta:

 • Kuluminen: Jos siima on selvästi kulunut, lyhentynyt tai katkennut monesta kohdasta, se on hyvä merkki siiman vaihtotarpeesta. Kulunut siima ei leikkaa tehokkaasti eikä tarjoa parasta mahdollista suorituskykyä.
 • Joustavuuden menetys: Siima menettää joustavuuttaan ajan myötä, mikä voi tehdä siitä hauraan ja alttiin katkeamiselle. Jos siima ei taivu tai jousta enää kunnolla, se voi olla merkki siiman vaihtotarpeesta.
 • Heikko leikkausteho: Jos huomaat, että siima ei leikkaa ruohoa yhtä tehokkaasti kuin ennen tai että se jättää ruohon repimättömäksi, se voi olla merkki siiman kuluneisuudesta ja vaihtotarpeesta.
 • Säikeiden vaurioituminen: Jos siimassa on näkyviä vaurioita, kuten halkeamia, kieroutumia tai lovia, se voi olla merkki siiman heikentyneestä kestävyydestä ja vaihtotarpeesta.
 • Epätasainen syöttö: Jos siima ei syötä tasaisesti tai kierre trimmerissä on löysä, se voi olla merkki siiman vaihtotarpeesta tai virheellisestä asennuksesta.
Scroll to Top