paras vedenkeitin

Paras vedenkeitin – Esittelyssä TOP 6

Hyvä vedenkeitin voi tehdä arjen pienistä hetkistä hieman miellyttävämpiä tarjoamalla nopean ja tehokkaan tavan keittää vettä erilaisiin tarpeisiin. Olitpa sitten valmistamassa aamukahvia, teetä rentoutumiseen tai nopeaa keittoa illalliselle, hyvä vedenkeitin voi olla luotettava kumppani. Nykyään markkinoilla on monia vaihtoehtoja eri ominaisuuksilla ja tyyleillä, jotka voivat tehdä valinnanvaikeudesta haastavan.

Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin parhaita vedenkeittimiä markkinoilla, ottaen huomioon niiden suorituskyvyn, käyttäjäkokemukset ja designin, jotta voit löytää juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Meidän valintamme:

Paras vedenkeitin

KitchenAid Artisan

 • säädettävä lämpötila 50-100°C
 • tilavuus: 1,5 litraa
 • saatavilla useita värejä

KitchenAid Artisan -vedenkeitin yhdistää kauniin muotoilun ja huipputeknologian tarjoten tyylikkään ja tehokkaan ratkaisun päivittäiseen vedenkeittoon. Tämä vedenkeitin on suunniteltu vaativaan käyttöön, ja sen monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä täydellisen lisän mihin tahansa keittiöön.

2400 watin teho mahdollistaa veden nopean kuumentumisen, mikä säästää aikaa ja energiaa. Lämpötilan valinta 50-100°C välillä antaa mahdollisuuden säätää veden kuumaksi juuri halutulle tasolle, sopien eri juomien ja ruokien tarpeisiin. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu sisäpinta ja korkealaatuiset materiaalit takaavat pitkäikäisyyden ja helpon puhdistuksen. Ergonominen kahva, 360 asteen kääntyvä alusta ja irrotettava kalkkisuodatin tekevät käytöstä vaivatonta ja mukavaa.

Paras johdoton vedenkeitin

Stelton Emma 1,2 litraa

 • kaunis ja esteettinen
 • tilavuus: 1,2 litraa
 • saatavilla useita värejä

Stelton Emma -vedenkeitin on tyylikkään minimalistinen ja moderni vedenkeitin, joka tuo skandinaavista muotoilua ja toimivuutta keittiöön. Tämä 1,2 litran vedenkeitin on suunniteltu vaivattomaan ja tehokkaaseen veden lämmitykseen.

Kestävä ja helppohoitoinen teräksinen sisäpinta sekä korkealaatuiset, BPA-vapaat muoviosat takaavat pitkän käyttöiän ja turvallisuuden. Langaton käyttö 360 asteen kääntyvällä alustalla, automaattinen virrankatkaisu ja kuumenematon kahva tekevät käytöstä turvallista ja helppoa. Vedenkeitin kuumentaa veden nopeasti, mikä säästää aikaa ja vaivaa kiireisissä tilanteissa.

Paras vedenkeitin teen haudutukseen

Severin Deluxe

 • automaattinen teensuodatin
 • 5 esiasetettua teeohjelmaa
 • säädettävä lämpötila 40-100 °C
 • tilavuus: 1,7 litraa

Severin Deluxe -vedenkeitin on huippuluokan vedenkeitin, joka on suunniteltu tarjoamaan tarkkaa lämpötilansäätöä ja nopeaa vedenkuumennusta, mikä tekee siitä täydellisen valinnan niin tee- kuin kahviharrastajille sekä kaikille, jotka arvostavat keittiönsä tehokkuutta ja eleganssia.

Severin Deluxe sopii esityisesti teen hauduttamiseen, sillä siinä on automaattinen teensuodatin. Sinunh tarvitsee vai säätää millaista teetä käytät ja kein hoitaa homaat. Se säätää veden lämpötilan ja hauduttaa teetä juuri oikean ajan. Tämän helpommaksi ei teenkeittäminen enää muutu. Digitaalinen ohjauspaneeli mahdollistaa lämpötilan tarkan säätämisen välillä 40°C-100°C. Severin Deluxe -vedenkeitin on ihanteellinen valinta vaativille käyttäjille, jotka etsivät parasta mahdollista suorituskykyä ja tyylikkyyttä keittiöönsä.

Kestävin vedenkeitin

Dualit Classic

 • vaihdettavat ja korjattavat osat
 • hiljainen
 • tilavuus: 1,7 litraa

Dualit Classic -vedenkeitin on suunniteltu kestämään käyttöä ja tarjoamaan erinomaisen käyttökokemuksen. Kestävä, ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko ja korkealaatuiset komponentit takaavat pitkäikäisyyden. Lisäksi sen osat ovat vaihdettavissa ja korjattavissa, mikä tekee siitä todella ekologisen vaihtoehdon.

Kaksinkertainen seinärakenne pitää ulkopinnan viileänä koskettaa ja parantaa eristystä, ja automaattinen virrankatkaisu estää ylikuumenemisen. Ergonominen kahva, leveä kaatonokka ja irrotettava kalkkisuodatin tekevät käytöstä helppoa ja mukavaa. Myös hiljaisuutta arvostavalle käyttäjälle Duolit on nappivalinta.

Paras keskihintainen vedenkeitin

Wilfa Vedenkeitin WKR-2000B

Wilfa WKR-2000B

 • ergonominen kahva
 • automaattinen virrankatkaisu
 • tilavuus: 1,7 litraa

Wilfa WKR-2000B on perinteinen, mutta silti tehokas ja tyylikäs vedenkeitin, joka on suunniteltu täyttämään arjen tarpeet ja tuomaan ripauksen modernia ilmettä keittiöön. Tämä vedenkeitin tarjoaa nopean ja luotettavan tavan kuumentaa vettä, ja sen käyttäjäystävälliset ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen valinnan niin kiireisiin aamuihin kuin rauhallisiin teehetkiin.

Kestävä ja helppohoitoinen teräksinen sisäpinta sekä korkealaatuiset muoviosat takaavat pitkäikäisyyden ja turvallisuuden. Ergonominen kahva ja irrotettava kalkkisuodatin tekevät käytöstä vaivatonta ja mukavaa. Vedenkeittimessä on myös automaattinen virrankatkaisu ylikuumenemisen estämiseksi.

Paras edullinen vedenkeitin

Xiaomi BHR7423EU vedenkeitin

Xiaomi BHR7423EU

 • helppo käyttää
 • tehokas
 • tilavuus: 1,7 litraa

Xiaomi BHR7423EU -vedenkeitin on halpa peruskeitin, jossa ei ole ylimääräisiä hienouksia, mutta se keittää veden nopeasti ja tehokkaasti. Keittimessä on automaattinen virrankatkaisu, kuivakäynnin suoja ja kaksikerroksinen rakenne, joka pitää ulkopinnan viileänä. Kestävä borosilikaattilasista valmistettu runko on sekä helppo puhdistaa että lämmönkestävä, mikä takaa pitkäikäisyyden ja turvallisuuden. Lasisesta kannusta näkee helposti paljonko keittimessä on vettä, mikä helpottaa käyttöä. LED-valaistus lisää keittimen tyylikkyyttä.

vedenkeitin

Näin valitset oikean vedenkeittimen

Vedenkeittimen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota useisiin tärkeisiin seikkoihin, jotka vaikuttavat laitteen käytettävyyteen, turvallisuuteen ja kestävyyteen:

 • Kapasiteetti: Varmista, että vedenkeitin tarjoaa riittävästi tilaa tarpeisiisi. Yleensä keittimissä on kapasiteetti 1-2 litraa, mutta suuremmatkin ovat saatavilla, jos tarvitset enemmän vettä kerralla.
 • Materiaali: Ruostumaton teräs on yleinen valinta sen kestävyyden ja helpon puhtaanapidon vuoksi. Lasinen keitin voi olla esteettisempi vaihtoehto, mutta se voi olla hauras. Muoviset osat voivat olla käytännöllisiä, mutta tarkista, että ne ovat BPA-vapaita.
 • Teho ja nopeus: Tehokkaampi vedenkeitin kiehauttaa veden nopeammin. Tämä on hyödyllistä erityisesti kiireisinä aamuina tai tilanteissa, joissa tarvitaan nopeaa kiehautusta.
 • Käyttöominaisuudet: Joissakin malleissa on säädettävä lämpötila eri juomille, kuten vihreälle teelle tai kahville. Näitä ominaisuuksia kannattaa harkita, jos olet juoma-asiantuntija tai haluat monipuolisempaa käyttöä.
 • Käyttömukavuus: Ergonominen kahva ja käytön helppous ovat tärkeitä, varsinkin jos käytät vedenkeitintä usein. Langattomuus on käytännöllinen ominaisuus, ja roiskesuoja pitää ympäristön siistinä.
 • Turvallisuusominaisuudet: Ylikuumenemissuoja ja automaattinen virrankatkaisu voivat estää vahinkoja, jos unohdat vedenkeittimen päälle tai se on tyhjä vettä.
 • Huollettavuus: Helppo puhdistettavuus on tärkeää, jotta vedenkeitin pysyy hygieenisenä ja toimii optimaalisesti pitkään. Joihinkin vedenkeittimiin on saatavilla myös varaosia.
vedenkeitin

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Vedenkeittimen vaihtotarve riippuu siitä, kuinka hyvin se toimii ja onko siinä havaittavissa turvallisuus- tai tehokkuusongelmia. Jos epäilet vedenkeittimesi kuntoa tai huomaat alla mainittuja merkkejä, saattaa olla aika harkita uuden vedenkeittimen hankkimista:

Käyttöikä: Useimmat vedenkeittimet kestävät useita vuosia, mutta jos keitin on ollut käytössä pitkään ja alkaa toimia epäluotettavasti tai tehottomasti, se saattaa olla merkki siitä, että sen vaihtaminen olisi hyvä idea.

Näkyvät vauriot: Jos vedenkeittimessä on fyysisiä vaurioita, kuten halkeamia kattilassa tai vaurioitunutta sähköjohtoa, se voi olla turvallisuusriski ja vaihtaminen on suositeltavaa.

Maun ja hajun muutokset: Jos keitin alkaa muuttaa veden makua tai hajua, vaikka se olisi puhdistettu asianmukaisesti, se voi viitata siihen, että sisäpinnat ovat kalkkeutuneet tai muuten vaurioituneet, mikä vaikuttaa veden laatuun.

Tehottomuus: Jos veden keittäminen vie huomattavasti pidempään kuin ennen tai jos se ei enää saavuta tarvittavaa lämpötilaa riittävän nopeasti, vedenkeitin voi olla tulossa tiensä päähän.

Turvallisuusnäkökohdat: Jos vedenkeittimessä ei ole enää toimivia turvallisuusominaisuuksia, kuten automaattista virrankatkaisua kiehumisen jälkeen, se voi aiheuttaa turvallisuusriskin.

Puhdistettavuus: Jos vedenkeitintä ei voi puhdistaa kunnolla, esimerkiksi sisäpintojen kalkkeutumisen vuoksi, se voi vaikuttaa sen hygieniaan ja käyttökelpoisuuteen.

Jos vedenkeitin vuotaa, on tärkeää tarkistaa ensin, että se on asetettu tasaiselle ja tukevalle alustalle ja että se ei ole ylitäytetty. Jos vuoto jatkuu, kannattaa tarkistaa vedenkeitin huolellisesti mahdollisten vaurioiden tai tiivisteiden kunnon varalta. Vaikeammat ongelmat saattavat edellyttää ammattihuoltoa tai vedenkeittimen vaihtamista. Tässä muutamia yleisiä syitä vedenkeitimen vuotamiseen:

 • Vaurioitunut kannu tai pohja: Jos vedenkeittimen kannu tai sen pohja on vaurioitunut esimerkiksi iskusta tai kulumisesta, se voi vuotaa vettä.
 • Kalkkikerrostumat: Kalkkikerrostumat voivat muodostua vedenkeittimeen, erityisesti alueilla, joissa on kovaa vettä. Nämä kerrostumat voivat aiheuttaa vuotoja, jos ne vaurioittavat tiivisteitä tai muita osia.
 • Huonot tiivisteet: Tiivisteet, jotka estävät vedenkeittimen vuotamasta, voivat kulua ajan myötä tai vahingoittua. Tällöin vesi voi vuotaa tiivisteiden läpi.
 • Ylitäyttyminen: Jos vedenkeitin on täytetty yli maksimimerkinnän, vesi voi vuotaa yli reunan tai vuotaa tiivisteiden läpi.
 • Sähköinen vika: Joskus sähköinen vika vedenkeittimessä voi aiheuttaa epätavallista toimintaa, mukaan lukien vuotamisen. Tällöin laitetta ei saa käyttää ja se tulee korjata tai vaihtaa.
 • Huollon puute: Huonosti ylläpidetty vedenkeitin, kuten epäsäännöllinen puhdistus tai tiivisteiden huomiotta jättäminen, voi johtaa vuoto-ongelmiin.

Vedenkeittimen säännöllinen puhdistaminen on tärkeää sen toiminnan ja käyttöikänä kannalta. Tässä on yleinen ohjeistus vedenkeittimen puhdistamiseen:

 • Tarvikkeet: Tarvitset etikkaa (tai sitruunamehua), vettä, pehmeää sientä tai harjaa ja tarvittaessa astianpesuainetta.
 • Valmistelu: Irrota vedenkeitin pistorasiasta ja varmista, että se on jäähtynyt riittävästi ennen puhdistuksen aloittamista.
 • Etikan tai sitruunamehun käyttö: Sekoita veteen ja etikkaan (tai sitruunamehuun) suhde 1:1 ja kaada se vedenkeittimeen. Jos käytät etikkaa, varmista, että se on laimennettua, jotta se ei vahingoita keittimen osia.
 • Kiehauttaminen: Käynnistä vedenkeitin ja anna se keittää, kunnes se saavuttaa kiehumispisteen. Anna etikan/sitruunamehun ja veden seoksen vaikuttaa keittimessä noin 15-20 minuuttia.
 • Harjaaminen: Sammuta vedenkeitin ja anna seoksen jäähtyä hieman. Käytä pehmeää sientä tai harjaa poistaaksesi kalkkikerrostumat ja lian keittimen sisäpinnalta. Tarvittaessa voit käyttää astianpesuainetta.
 • Huuhtele: Huuhtele vedenkeitin huolellisesti useita kertoja puhtaalla vedellä varmistaaksesi, että kaikki etikan/sitruunamehun jäämät poistuvat.
 • Ulkoisten osien puhdistus: Pyyhi vedenkeittimen ulkopinnat kostealla liinalla tarvittaessa.
 • Kuivaus ja valmistelu uudelleen käyttöä varten: Anna vedenkeittimen kuivua kokonaan ennen sen käyttöönottoa.

Tämä prosessi auttaa poistamaan kalkkikerrostumat ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat kertyä vedenkeittimeen ajan myötä. Säännöllinen puhdistaminen voi myös auttaa parantamaan veden maun ja varmistamaan, että vedenkeitin toimii tehokkaasti.

Johdoton vedenkeitin tarkoittaa vedenkeitintä, joka on suunniteltu siten, että itse keittimessä ei ole kiinteää johtoa, joka rajoittaisi sen liikkuvuutta. Sen sijaan keitinosa on irrotettavissa alustasta, joka on kytketty sähköverkkoon. Alustan ja keittimen välissä on pyörivä liitäntä, mikä mahdollistaa keittimen nostamisen ja kääntämisen vapaasti mihin tahansa suuntaan.

Scroll to Top