paras vohvelirauta

Paras vohvelirauta – Esittelyssä TOP 6

Vohvelit ovat herkkupaloja, jotka ilahduttavat niin arjessa kuin juhlassa. Olipa kyseessä kiireetön sunnuntaiaamiainen tai erityinen brunssi, täydellisesti paistettu vohveli kruunaa aterian. Mutta mikä on paras vohvelirauta, joka takaa nämä herkulliset ja rapeat vohvelit?

Tässä artikkelissa sukellamme vohvelirautojen maailmaan ja selvittämme, mitkä mallit erottuvat edukseen ja miksi. Olitpa intohimoinen kotikokki tai vasta-alkaja, löydät varmasti itsellesi parhaan vohveliraudan, joka tekee jokaisesta vohvelihetkestä unohtumattoman.

Meidän valintamme:

Paras vohvelirauta

Wilfa WM-623B vohvelirauta

Wilfa WM-623B

 • tehokas ja luotettava
 • säädettävä termostaatti
 • tarttumaton pinnoite
 • teho: 1400W

Wilfa WM-623B vohvelirauta on tehokas ja tyylikäs valinta herkullisten vohveleiden valmistamiseen kotikeittiössä. Tämä korkealaatuinen vohvelirauta kuumenee nopeasti ja tasaisesti, joten saat täydellisesti paistuneita vohveleita joka kerta. Sen säädettävä termostaatti mahdollistaa lämpötilan tarkkuuden, jolloin voit valita juuri oikean paistoasteen omien mieltymystesi mukaan.

Tarttumaton pinnoite varmistaa, että vohvelit irtoavat helposti ja rauta on helppo puhdistaa. Paistettaessa kostea ilma pääsee ilmareikien kautta ulos, joten vohvelit ovat joka kerta ihana rapeita. Kompaktin kokonsa ansiosta vohvelirauta on helppo säilyttää ja se sopii erinomaisesti kaikenlaisiin keittiöihin. Valitse Wilfa WM-623B ja nauti rapeista ja herkullisista vohveleista vaivattomasti.

Paras tuplavohvelirauta

Wilfa Tuplavohvelirauta WDWA-516

Wilfa WDWA-516

 • valmistaa kaksi vohvelia kerralla
 • säädettävä termostaatti
 • tarttumaton pinnoite
 • teho 1600W

Wilfa Tuplavohvelirauta WDWA-516 on erinomainen valinta vohvelin ystäville, jotka haluavat valmistaa kaksi herkullista vohvelia samanaikaisesti. Tämä tehokas 1600 watin vohvelirauta lämpenee nopeasti ja tasaisesti, mikä takaa täydellisesti paistuneet vohvelit joka kerta. Säädettävä termostaatti mahdollistaa lämpötilan tarkan säätämisen, jolloin saat juuri haluamasi kypsyysasteen.

Tarttumattoman pinnoitteen ansiosta vohvelit irtoavat helposti ja rauta on vaivaton puhdistaa. Wilfa Tuplavohvelirauta WDWA-516 on täydellinen apuväline nopeaan ja vaivattomaan vohvelien valmistukseen, tuoden iloa ja herkkuhetkiä koko perheelle.

Paras vohvelirauta avotulelle

Hällmark Vohvelirauta avotulelle

Hällmark Vohvelirauta

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hällmarkin avotulelle tarkoitettu vohvelirauta on valmistettu korkealaatuisesta valuraudasta, joka takaa tasaisen lämmönjakautumisen ja pitkäikäisen käytön. Siinä on tarttumaton pinta, mikä tekee vohveleiden irrottamisesta ja raudan puhdistamisesta helppoa. Sen klassinen muotoilu ja toimivuus tekevät siitä täydellisen kumppanin retkille, mökille tai kotiin avotulen ääreen.

Hällmark vohveliraudassa on pitkä ja ergonominen varsi, joka pitää kätesi turvallisen etäisyyden päässä liekeistä. Tämä tekee vohvelinpaistosta paitsi turvallista myös mukavaa. Rauta lämpenee nopeasti ja säilyttää lämmön tasaisena, mikä varmistaa, että vohvelit paistuvat kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi joka kerta.

Paras edullinen vohvelirauta

OBH Select Single -vohvelirauta

OBH Select Single

 • klassinen vohvelirauta
 • säädettävä lämpötila
 • valoindikaattori

OBH Select Single -vohvelirauta on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja luotettavaksi, jotta voit valmistaa ravintolatasoisia vohveleita omassa keittiössäsi. Merkkivalot ilmoittavat, kun laite on valmis käytettäväksi, ja laitteessa on viisi lämpötila-asetusta. Tarttumaton pinnoite tekee vohveleiden irrottamisesta ja laitteen puhdistamisesta vaivatonta ja nopeaa.

Sen tukeva rakenne ja laadukkaat materiaalit takaavat pitkäikäisyyden ja kestävyyden. OBH Select Single -vohveliraudan avulla voit nauttia vohveleista niin arjen aamiaisilla kuin viikonlopun herkkupaloina.

Paras vohvelirauta lapsiperheisiin

KitchPro eläinaiheinen vohvelirauta

KitchPro eläinaiheinen vohvelirauta

 • paistaa kerralla kolme eläinvohvelia
 • tarttumaton pinnoite
 • teho 800 – 1000W

KitchPro vohveliraudalla loihdit hetkessä veikeitä ja herkullisia vohvelieläimiä, jotka ilahduttavat niin lapsia kuin aikuisia! Tämä ainutlaatuinen vohvelirauta paistaa kerralla kolme suloista vohvelia: norsun, kirahvin ja leijonan. Jo muutamassa minuutissa ihanan rapeiden vohvelieläinten joukko on valmis nautittavaksi.

Merkkivalo ilmoittaa, kun rauta on kuuma ja valmis käyttöön. Muotoon valettu alumiini tarttumattomalla pinnoitteella tekee puhdistamisesta vaivatonta. KitchPro vohvelirauta tuo iloa ja hauskuutta arjen keskelle!

Paras älyvohvelirauta

Sage BWM620 The Smart Waffle

 • automaattinen paistoajan säätö vohvelityypin mukaan
 • neljä valmista paistoasetusta
 • valumissuoja auttaa keittiötä pysymään puhtaana
 • teho: 1000W

Sage BWM620 The Smart Waffle on huipputeknologialla varustettu vohvelirauta, joka on suunniteltu tuomaan ammattilaistason tulokset suoraan kotiisi. Siinä on runsaasti älyominaisuuksia. Waffle IQ™ -teknologia säätää automaattisesti paistoaikaa valitsemasi vohvelityypin mukaan tarjoten aina täydelliset vohvelit. Laitteessa on neljä valmista paistoasetusta (belgialaiset, klassiset, suklaa- tai piimävohvelit). Voit myös säätää paistoaikaa omien mieltymystesi mukaan. Älykäs tunnistusjärjestelmä myös mukauttaa paistoaikaa automaattisesti vohvelin määrän mukaan. Selkeä LCD-näyttö ilmoittaa valitun paistoasetuksen ja jäljellä olevan paistoajan. Sage BWM620 The Smart Waffle -vohveliraudalla saat siis aina täydelliset vohvelit ilman vaivaa.

Kestävä PFOA-vapaa tarttumaton pinnoite tekee vohveleiden irrottamisesta ja raudan puhdistamisesta vaivatonta. Valumissuoja kerää ylimääräisen taikinan, joten vohvelirauta pysyy siistinä ja keittiösi puhtaana.

vohvelirauta

Näin valitset sopivan vohveliraudan

Kun valitset vohvelirautaa kotiin, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, jotta löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan laitteen. Tässä on muutamia keskeisiä asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Vohvelityyppi: Pidätkö enemmän klassisista vohveleista, jotka ovat ohuempia ja rapeampia vai belgialaisista vohveleista, jotka ovat paksumpia ja pehmeämpiä? Valitse vohvelirauta sen mukaan kummasta tykkäät enemmän.
 • Koko ja kapasiteetti: Haluatko paistaa yhden suuren vohvelin kerrallaan vai useita pieniä vohveleita? Moniosaiset mallit voivat olla käteviä suuremmille perheille tai brunsseihin.
 • Säädettävä lämpötila: Lämpötilan säätömahdollisuus antaa sinulle enemmän kontrollia ja mahdollistaa erilaisten vohvelityyppien valmistamisen omien mieltymystesi mukaan.
 • Tarttumaton pinnoite: Helppo puhdistaa ja vohvelit irtoavat vaivattomasti. PFOA-vapaa pinnoite on myös ympäristöystävällisempi valinta.
 • Teho: Tehokkaampi vohvelirauta kuumenee nopeammin ja paistaa tasaisemmin. Yleisesti 800-1000 W teho on riittävä useimmille kotikäyttöön tarkoitetuille vohveliraudoille.
 • Rakenne ja materiaalit: Laadukkaat materiaalit, kuten valurauta tai alumiini, parantavat laitteen kestävyyttä ja lämmön jakautumista. Kiinteä ja tukeva rakenne takaa pitkäikäisyyden.
 • Käytön helppous: Merkkivalot ilmoittavat, kun rauta on kuuma ja valmis käytettäväksi. Jotkut mallit tarjoavat ajastintoiminnon, joka helpottaa paistoaikaa.
 • Puhdistettavuus: Irrotettavat levyt helpottavat puhdistamista. Jos levyjä ei voi irrottaa, varmista, että ne ovat helppoja pyyhkiä puhtaaksi.
 • Turvallisuus: Lämpöeristetyt kahvat ja jalat estävät palovammoja ja pitävät laitteen vakaana käytön aikana. Automaattinen virrankatkaisu parantaa turvallisuutta, jos unohdat sammuttaa laitteen.
vohvelirauta lapsiperheeseen

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Perinteisellä vohvelilla ja belgialaisella vohvelilla on selvästi erottuvia piirteitä sekä rakenteellisesti että makumaailmaltaan. Perinteinen vohveli tunnetaan ohuemmasta rakenteestaan, joka on usein rapea ja kevyt. Taikina on yleensä vähemmän makeaa ja sisältää vähemmän sokeria, mikä tekee siitä sopivan vaihtoehdon kevyeksi välipalaksi tai aamiaiseksi. Perinteinen vohveli paistetaan yleensä korkeassa lämpötilassa lyhyemmän aikaa, jotta saadaan aikaan rapea pinta ja ilmava rakenne.

Toisaalta belgialainen vohveli on tunnettu runsaammasta ja pehmeämmästä rakenteestaan. Se on paksumpi ja sisältää enemmän sokeria, mikä antaa vohvelille makeamman maun ja täyteläisemmän koostumuksen. Belgialainen vohveli paistetaan matalammassa lämpötilassa pidempään, jotta taikina kypsyy tasaisesti ja saa aikaan pehmeän, mehevän sisuksen. Vohvelissa on syvät taskut, jotka täytetään usein kermavaahdolla, jäätelöllä, marjoilla tai suklaakastikkeella, mikä tekee siitä runsaamman herkun verrattuna perinteiseen vohveliin.

Näin ollen valinta perinteisen ja belgialaisen vohvelin välillä riippuu omista mieltymyksistäsi makeusasteen, rakenteen ja täytteiden suhteen. Perinteinen vohveli tarjoaa kevyemmän vaihtoehdon, kun taas belgialainen vohveli hemmottelee herkkuhetkessä runsaammalla ja makeammalla kokemuksella.

Vohvelirautaa voi olla hyvä voidella ennen käyttöä, vaikka useimmat nykyaikaiset vohveliraudat on varustettu tarttumattomalla pinnoitteella, joka estää vohveleita tarttumasta kiinni, eli periaatteesa niitä ei tarvitse voidella.

Tarttumaton pinnoite on suunniteltu helpottamaan vohvelien irrottamista ja puhdistamista ilman, että niihin tarvitsee käyttää voiteluaineita. Sen lisäksi, että se helpottaa käyttöä, tarttumaton pinnoite on myös yleensä PFOA-vapaa, mikä tekee siitä turvallisemman vaihtoehdon ympäristölle ja terveydelle.

Jos käytät vanhempaa vohvelirautaa tai sellaista, jossa ei ole tarttumatonta pinnoitetta, voit tarvittaessa kevyesti voidella raudan ennen paistamista esimerkiksi sulatetulla voilla tai ruokaöljyllä.

Vohvelien paistoaika riippuu monista tekijöistä, kuten vohveliraudan tehokkuudesta, halutusta paistotasosta ja vohvelin paksuudesta. Tässä on yleisiä suuntaviivoja eri vohvelityypeille:

 • Klassiset vohvelit: Yleensä paistetaan noin 4-6 minuuttia, riippuen halutusta paistotasosta. Ohuemmat vohvelit paistuvat nopeammin kuin paksummat.
 • Belgialaiset vohvelit: Näitä paistetaan yleensä noin 4-5 minuuttia. Belgialaiset vohvelit ovat paksumpia ja saattavat vaatia hieman pidemmän paistoajan, jotta ne kypsyvät sisältä.

Vohvelien paistoa on hyvä seurata visuaalisesti ja tarvittaessa tarkistaa niiden kypsyys haarukalla tai tikulla. Vohveleiden paistoaika voi vaihdella myös sen mukaan, kuinka kuuma vohvelirauta on ja kuinka paljon taikinaa käytät yhtä vohvelia kohti. Jokaisen vohveliraudan mukana tulee yleensä valmistajan suositukset paistoajasta, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Kyllä, vohvelirautaa voi pestä, mutta tämä riippuu vohveliraudan tyypistä ja sen pinnoitteesta. Muista noudattaa valmistajan antamia ohjeita vohveliraudan puhdistamisesta. Tässä muutamia yleisiä ohjeita vohveliraudan puhdistukseen:

Tarttumaton pinnoite: Useimmat nykyaikaiset vohveliraudat ovat varustettu tarttumattomalla pinnoitteella, joka helpottaa paistettujen vohveleiden irrottamista ja raudan puhdistamista. Tällaiset vohveliraudat yleensä kestävät kevyttä puhdistusta kostealla liinalla tai sienellä.

Irrotettavat levyt: Joissain vohveliraudoissa on irrotettavat levyt, jotka voidaan pestä erikseen. Tällöin levyt voidaan pestä käsin lämpimällä vedellä ja miedolla astianpesuaineella.

Käsinpesu: Useimmiten vohvelirautaa suositellaan puhdistettavaksi käsin. Kastele liina miedolla pesuaineliuoksella ja pyyhi varovasti vohveliraudan pinta. Älä käytä karkeita pesulappuja tai voimakkaita pesuaineita, jotka voisivat vahingoittaa vohveliraudan pintaa.

Varovaisuus: Vältä upottamasta vohvelirautaa veteen tai laittamasta sitä astianpesukoneeseen, ellei valmistajan ohjeissa erikseen mainita, että se on turvallista.

Vohvelin tarttuminen vohvelirautaan voi johtua useista syistä:

 • Puutteellinen esikuumennus: Jos vohvelirautaa ei ole kunnolla esikuumennettu ennen vohveleiden paistamista, taikina saattaa tarttua kiinni pintaan. Esikuumennus auttaa varmistamaan, että vohvelirauta on tasalämpöinen ja valmis ottamaan vastaan taikinan.

 • Puutteellinen voitelu: Vaikka modernit vohveliraudat usein tulevat tarttumattomalla pinnoitteella, vanhemmissa malleissa tai joissain erityisissä tilanteissa voi olla tarpeen voidella vohvelirauta kevyesti ennen paistamista. Tämä estää vohveleita tarttumasta kiinni ja helpottaa niiden irrottamista.

 • Liian kostea taikina: Liian kostea taikina saattaa aiheuttaa vohveleiden tarttumisen vohvelirautaan. Varmista, että taikina on sopivan paksua ja koostumukseltaan oikeanlaista vohveliraudan käyttöön.

 • Liian pitkä paistoaika: Jos vohveli paistetaan liian pitkään, se saattaa kuivua ja tarttua kiinni vohvelirautaan. Seuraa valmistajan suosituksia vohveliraudan käytöstä ja paistoajoista varmistaaksesi optimaalisen lopputuloksen.

 • Vanhentunut tai vaurioitunut tarttumaton pinnoite: Jos vohveliraudan tarttumaton pinnoite on vaurioitunut tai vanhentunut, se saattaa menettää tehonsa estää vohveleiden tarttumista kiinni. Tässä tapauksessa harkitse pinnoitteen korjaamista tai vohveliraudan vaihtamista uuteen.

 • Liian nopea irrottaminen: Jos vohveli yritetään irrottaa liian nopeasti vohveliraudasta, se saattaa repeytyä tai jäädä kiinni. Anna vohvelin paistua riittävästi ja varovasti ennen sen irrottamista.

Scroll to Top