Näin puhdistat blenderin vaivattomasti

Blenderin puhdistaminen on tärkeää, jotta laite pysyy hygieenisenä, toimivana ja turvallisena. Tässä artikkelissa jaamme muutamia vinkkejä ja vaiheita, joiden avulla voit puhdistaa blenderisi tehokkaasti. Pikapuhdistus jokaisen käytön jälkeen on tärkeää, mutta myös perusteellisempi puhdistus kannattaa tehdä säännöllisesti. Jos sinulla ei vielä ole blenderiä, kannattaa tutustua vertailuumme paras blenderi.

Pikapuhdistus käytön jälkeen

Pikapuhdistus on kätevää suorittaa heti käytön jälkeen, jotta ruoantähteet eivät ehdi kuivua ja tarttua kiinni. Pikasuhdistus onnistuu huuhtelemalla blenderin kannu lämpimällä vedellä välittömästi käytön jälkeen. Täytä sitten kannu puoliväliin lämpimällä vedellä ja lisää tippa tiskiainetta. Käytä blenderin pulssitoimintoa muutaman sekunnin ajan, jotta saippuavesi sekoittuu ja puhdistaa kannun sisäpinnat. Lopuksi tyhjennä saippuavesi ja huuhtele kannu huolellisesti puhtaalla vedellä, jotta kaikki saippuajäämät poistuvat.

Tehopuhdistus

Tehopuhdistus on tarpeen tehdä säännöllisesti perusteellisemman puhdistuksen varmistamiseksi.

  1. Irrota osat: Irrota blenderin kannu, kansi ja mahdolliset irrotettavat terät. Tarkista valmistajan ohjeista, mitkä osat voi irrottaa ja pestä erikseen.

  2. Pese osat käsin: Pese kannu, kansi ja terät lämpimällä vedellä ja miedolla tiskiainella. Käytä pehmeää harjaa tai sientä, jotta saat poistettua kaikki ruoantähteet ja lika. Ole varovainen terien kanssa, sillä ne voivat olla erittäin teräviä.

  3. Tarkista tiivisteet: Jos blenderissäsi on tiivisteitä, varmista, että nekin puhdistetaan huolellisesti. Tiivisteet voivat kerätä ruokajäämiä ja bakteereja, jos niitä ei puhdisteta säännöllisesti.

  4. Huuhtele huolellisesti: Huuhtelu on tärkeää, jotta kaikki saippuajäämät poistuvat. Varmista, että kaikki osat huuhdellaan puhtaalla vedellä.

blenderi

Astianpesukoneessa puhdistaminen

Monet blenderin osat, kuten kannu ja kansi, voivat olla astianpesukoneen kestäviä. Tarkista valmistajan ohjeista, mitkä osat voidaan pestä astianpesukoneessa. Aseta nämä osat astianpesukoneeseen ja käytä normaalia pesuohjelmaa.

Pohjan puhdistaminen

Blenderin pohja, jossa moottori sijaitsee, ei saa joutua kosketuksiin veden kanssa. Tämän osan puhdistamiseksi varmista, että blenderi on irrotettu pistorasiasta. Pyyhi pohja kostealla liinalla tai sienellä, jossa on hieman tiskiainetta, jotta voit poistaa siihen mahdollisesti roiskuneet ruoantähteet. Kuivaa pohja puhtaalla, kuivalla liinalla.

Säännöllinen huolto

Säännöllinen huolto auttaa pitämään blenderin hyvässä kunnossa pitkään. Jos blenderissä on epämiellyttäviä hajuja, voit sekoittaa kannussa seoksen vedestä ja ruokasoodasta tai vedestä ja etikasta ja antaa sen seistä muutaman minuutin ennen huuhtelua. Varmista myös säännöllisesti tiivisteiden kunto ja vaihda ne tarvittaessa, jotta blenderi toimii tehokkaasti ja pysyy tiiviinä.

Scroll to Top