paras blenderi

Paras blenderi – Vertailussa TOP 4

Blenderi eli tehosekoitin on monipuolisuutensa ansiosta ehdoton suosikki niin kotikokkien kuin monien ammattilaistenkin keskuudessa. Olipa tavoitteena sitten samettisen smoothien valmistaminen, ravitsevien keittojen soseuttaminen tai pähkinävoin tekeminen, blenderi tekee kaikesta vaivatonta ja nopeaa.

Markkinoilla on tarjolla valtava valikoima erilaisia blendereitä, ja valinnan tekeminen voi tuntua haastavalta. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat blenderit eri tarpeisiin ja hintaluokkiin, jotta löydät juuri sinulle sopivimman laitteen ja saat keittiöösi uuden luottokumppanin.

Meidän valintamme:

Paras blenderi

Sage-Super-Q-SBL920-blender

Sage Super Q

 • teho 2400W
 • hiljainen (melunvaimennus)
 • tilavuus 2 litraa
 • 12 nopeutta + 5 toimintoa
 • automaattinen puhdistus

Sage Super Q on markkinoiden yksi tehokkaimmista tehosekoittimista, jossa on 2400 watin moottori ja terän kärjen nopeus jopa 300 km/h. Se sisältää lisäteräjärjestelmän ruoan ja juomien sekoittamiseen suoraan astiaan, älykkään jalustan eri kokoisille astioille sekä yhteensopivuuden Vac Q™ -lisävarusteen kanssa. Laite tarjoaa viisi One Touch -ohjelmaa ja 12 nopeusasetusta monipuolisiin valmistuksiin. Lisäksi siinä on melunvaimennustekniikka, joka vähentää käyttömelua merkittävästi.

Paras blenderi arkikäyttöön

Wilfa-PB1S-P2000-blender

Wilfa PB1S-P2000

 • teho 2000 W
 • 6 terää
 • sopii myös kuumiin keittoihin
 • tilavuus 2 litraa

Wilfa PB1S-P2000 on varustettu 2000W korkeanopeusmoottorilla, joka toimii jopa 32 000 rpm:n kierrosnopeudella. Siinä on 6 terävää terää ja kestävä 2 litran tritan-kannu, jotka takaavat tasaisen sekoituksen ja moitteettoman lopputuloksen jäämurskasta mantelimaitoon. Wilfa PB1S-P2000 on suunniteltu erityisesti suurten määrien tehokkaaseen sekoittamiseen kylmille ja kuumille aineksille.

Tehosekoittimessa on kolme valmista ohjelmaa: keitto, jäänmurskaus ja smoothie, jotka tekevät käytöstä helppoa ja tuloksellista. Voit myös säätää nopeutta ja aikaa manuaalisesti tarpeidesi mukaan. Lisäksi sekoittimessa on ylikuormitukselta suojaava anturi, joka varmistaa moottorin pitkäikäisyyden.

Paras blenderi smoothieille

Wilfa-XPLODE-BLSP-1500S-Auto-blender

Wilfa XPLODE BLS-1500S Auto Blender

 • teho 1500 W
 • 25 nopeusasetusta, 3 ohjelmaa
 • neljä terää
 • tilavuus 1,8 litraa + 2GO-pullo
 • sopii jäälle ja pähkinöille, ei keitoille
 • automaattinen puhdistus

Wilfa XPLODE BLS-1500S Auto Blender tarjoaa huippuluokan tehokkuutta ja monipuolisia ominaisuuksia moniin sekoitustarpeisiin. Se on erityisen hyvä valinta silloin, jos tulet valmistamaan blenderillä pääasiassa smoothieita. Sen suuri 1,8 litran kannu, säädettävä nopeus 25 asetuksella ja korkealaatuiset terät takaavat tasaisen sekoituksen. Helppo puhdistus, kätevä ainesosien lisäys ja yhteensopivuus XPLODE 2GO -pullon kanssa tekevät siitä täydellisen valinnan kiireisiin aamuihin.

Paras edullinen blenderi

Philips 3000 Series HR2291/01

 • teho 600W
 • tilavuus: 1,25 litraa (lasia)
 • 2 nopeutta + pulssitoiminto

Philips 3000 Series HR2291/01 -tehosekoitin tarjoaa tehokasta suorituskykyä 600 watin moottorilla ja kestävillä ruostumattomilla teräksillä, jotka murskaavat jopa jäätä. ProBlend-järjestelmä varmistaa tasaisen sekoituksen ja lasinen 1,25 litran astia kestää astianpesukoneen. Kahden nopeustilan, pulssitoiminnon ja Motor Thermo Protection -tunnistimen ansiosta laite on monipuolinen ja turvallinen käyttää. Tyylikäs muotoilu ja pohjan imukupit lisäävät vakautta. Hyvä ja selvästi edullisempi valinta smoothieille, juomille ja jälkiruoille.

Näin valitset oikean blenderin

Sopivan blenderin valitseminen kotikäyttöön riippuu monista tekijöistä, kuten omista tarpeistasi, budjetistasi ja käyttötavoistasi. Tässä on muutamia keskeisiä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun valitset blenderiä:

1. Käyttötarkoitus: Mieti, mihin aiot blenderiä käyttää eniten. Jos tarkoituksesi on valmistaa lähinnä smoothieita ja kevyitä soseita, perusblenderi riittää hyvin. Jos taas suunnittelet käyttäväsi blenderiä myös pähkinöiden, jäiden ja kovien vihannesten murskaamiseen, tarvitset tehokkaamman laitteen.

2. Teho: Blenderin moottorin teho vaikuttaa sen suorituskykyyn. Teho vaihtelee yleensä 300 wattista yli 1500 wattiin. Suurempi teho tarkoittaa parempaa suorituskykyä kovien ainesten käsittelyssä ja tasaisempaa lopputulosta.

3. Terien laatu ja materiaali: Laadukkaat terät ovat tärkeät tehokkaan ja kestävän blenderin kannalta. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät ovat pitkäikäisiä ja tehokkaita. Joissakin malleissa on irrotettavat terät, mikä helpottaa puhdistamista.

4. Kannun materiaali ja koko: Blenderin kannuja on saatavilla eri materiaaleista, kuten muovista, lasista ja tritaanista. Lasikannut ovat yleensä kestävämpiä ja naarmuuntuvat vähemmän, mutta ne voivat olla raskaita. Tritaanikannut ovat kevyitä, kestäviä ja BPA-vapaita, mutta kalliimpia. Kannun koon tulisi sopia perheesi tai taloutesi tarpeisiin – suurempi kannu on kätevämpää, jos valmistat kerralla isompia määriä.

5. Käyttömukavuus ja puhdistettavuus: Helppokäyttöisyys on tärkeää päivittäisessä käytössä. Tarkista, että blenderin käyttö ja puhdistus ovat vaivattomia. Irrotettavat osat, jotka voi pestä astianpesukoneessa, tekevät puhdistuksesta helpompaa. Myös intuitiiviset säätimet ja esiasetetut ohjelmat voivat helpottaa käyttöä.

Kyllä, blenderi ja tehosekoitin tarkoittavat samaa asiaa. Suomessa käytetään yleisesti termiä ”tehosekoitin,” kun taas englanninkielisessä maailmassa laite tunnetaan nimellä ”blender.” Molemmat termit viittaavat samaan laitteeseen, joka on suunniteltu sekoittamaan, soseuttamaan ja murskaamaan erilaisia aineksia, kuten hedelmiä, vihanneksia, jäätä ja muita ruoka-aineita. Tehosekoittimet ovat monipuolisia keittiövälineitä, joita käytetään muun muassa smoothieiden, keittojen, kastikkeiden ja pirtelöiden valmistamiseen.

Blenderi on monipuolinen keittiölaite, joka tarjoaa lukuisia käyttötarkoituksia erilaisiin ruoanvalmistus- ja juomien valmistus tarpeisiin. Tässä muutamia yleisimpiä käyttötapoja, joilla blenderi voi helpottaa ja monipuolistaa arkeasi:

 • Smoothiet ja juomat: Blenderi on täydellinen työkalu erilaisten smoothieiden ja pirtelöiden valmistamiseen. Voit sekoittaa hedelmiä, vihanneksia, marjoja, jogurttia, maitoa tai kasvipohjaisia vaihtoehtoja saadaksesi ravitsevan ja herkullisen juoman.
 • Keitot ja soseet: Blenderillä voit valmistaa samettisia keittoja ja soseita helposti. Kypsennä vihannekset, lisää mausteet ja liemi, ja anna blenderin tehdä loput. Blenderi sopii erityisen hyvin sosekeittojen, kuten tomaatti-, kurpitsa- tai bataattikeiton, valmistukseen.
 • Dippikastikkeet ja levitteet: Erilaiset dippikastikkeet ja levitteet, kuten guacamole, hummus tai pähkinävoi, syntyvät kätevästi blenderissä. Voit kokeilla myös erilaisia tahnoja ja pestoja.
 • Jäätelöt ja sorbetit: Voit valmistaa omatekoista jäätelöä tai sorbettia sekoittamalla jäisiä hedelmiä, marjoja ja muita aineksia blenderissä. Tämä on terveellisempi vaihtoehto kaupallisille jäätelöille ja sorbeteille.
 • Taikinat ja leivonnaiset: Monet blenderit soveltuvat myös taikinoiden sekoittamiseen, olipa kyseessä sitten pannukakkutaikina, vohvelitaikina tai jopa kakkutaikina. Näin voit säästää aikaa ja vaivaa.
 • Pähkinöiden ja siementen murskaaminen: Tehokkaalla blenderillä voit murskata pähkinöitä ja siemeniä jauheeksi, jota voit käyttää esimerkiksi leivonnassa, ruoanlaitossa tai smoothien seassa.
 • Lastenruokien valmistus: Blenderi on erinomainen apuväline vauvanruokien valmistamiseen. Voit soseuttaa erilaisia hedelmiä, vihanneksia ja proteiinilähteitä terveellisiksi ja ravitseviksi aterioiksi lapsellesi.

Kyllä. Useimpiin blendereihin voi lisätä jäitä. Varmista kuitenkin, että blenderisi on suunniteltu kestämään jään murskaamista. Jotkut valmistajat ilmoittavat erikseen, että heidän tuotteensa soveltuvat jään murskaamiseen.

Blenderin moottorin teho on ratkaiseva tekijä, kun käsitellään jäätä. Varmista, että blenderissäsi on riittävästi tehoa (vähintään 600 wattia), jotta se pystyy murskaamaan jään tehokkaasti ilman, että moottori ylikuormittuu. Tehokkaammat blenderit, kuten high-end-mallit, ovat erityisesti suunniteltuja käsittelemään jäätä ja muita kovia aineksia.

Laadukkaat, ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät ovat välttämättömiä, jotta jää murskautuu tehokkaasti. Heikkolaatuiset tai tylsät terät eivät kykene murskaamaan jäätä kunnolla ja voivat vahingoittua prosessissa.

Valitse blenderi, jossa on vahva ja kestävä kannu. Tritaanikannut tai paksusta lasista valmistetut kannut kestävät hyvin jään murskaamista, kun taas heikkolaatuiset muovikannut voivat naarmuuntua tai haljeta.

On hyvä aloittaa pienemmällä määrällä jäätä ja lisätä sitä vähitellen tarpeen mukaan. Liian suuri määrä jäätä kerralla voi rasittaa moottoria liikaa. Käytä pulssitoimintoa, jos blenderissäsi on sellainen, jotta saat jäät murskattua tasaisesti. Pulssitoiminto antaa lyhyitä ja voimakkaita sekoitusjaksoja, mikä estää moottorin ylikuormittumisen.

Jään murskaaminen onnistuu helpommin, jos lisäät hieman nestettä, kuten vettä tai mehua, sekaan. Tämä auttaa jäitä liikkumaan kannussa paremmin ja vähentää teriin kohdistuvaa painetta.

Blenderin puhdistaminen on tärkeää sen hygieenisyyden ja toimivuuden ylläpitämiseksi. Pikapuhdistus on kätevää suorittaa heti käytön jälkeen, jotta ruoantähteet eivät ehdi kuivua ja tarttua kiinni. Tämä onnistuu huuhtelemalla blenderin kannu lämpimällä vedellä välittömästi käytön jälkeen. Täytä sitten kannu puoliväliin lämpimällä vedellä ja lisää tippa tiskiainetta. Käytä blenderin pulssitoimintoa muutaman sekunnin ajan, jotta saippuavesi sekoittuu ja puhdistaa kannun sisäpinnat. Lopuksi tyhjennä saippuavesi ja huuhtele kannu huolellisesti puhtaalla vedellä, jotta kaikki saippuajäämät poistuvat.

Tehopuhdistus on tarpeen tehdä perusteellisemman puhdistuksen varmistamiseksi. Jos blenderin osat ovat astianpesukoneen kestäviä, voit pestä ne myös astianpesukoneessa. Tarkista valmistajan ohjeista, mitkä osat voidaan pestä koneessa, ja aseta ne sitten astianpesukoneeseen käyttämällä normaalia pesuohjelmaa.

Lue tarkemmat ohjeet blenderin puhdistamiseen täältä.

Scroll to Top