grillaaminen

Näin puhdistat grillin helposti

Grillin puhdistaminen on tärkeä osa grillauksen jälkeistä rutiinia, ja se varmistaa grillaustulosten säilymisen korkeatasoisina sekä grillin pitkäikäisyyden. Hyvin hoidettu grilli ei vain näytä paremmalta, vaan se myös toimii paremmin ja on turvallisempi käyttää. Vaikka grillin puhdistaminen saattaa tuntua työläältä tehtävältä ja moni jättäisi sen mieluummin tekemättä, oikeilla työkaluilla ja menetelmillä se sujuu helposti ja nopeasti. Tässä artikkelissa jaamme vinkit ja askel askeleelta -ohjeet, jotka auttavat sinua pitämään grillisi kunnossa vuodesta toiseen.

Tarvikkeet

Grillin puhdistamiseen tarvitaan muutamia perusvälineitä, jotka helpottavat työtä ja varmistavat tehokkaan lopputuloksen. Varustaudu näillä välineillä ennen grillin puhdistamista, niin varmistat, että grillisi on valmiina seuraavaan grillaushetkeen!

 • Grilliharja: Grilliharja on tärkein työkalu grillausritilöiden puhdistamiseen. Valitse harja, jossa on jäykät harjakset, jotka pystyvät irrottamaan pinttyneen ruoan ja rasvan.
 • Lasta tai lastakoura: Lasta tai lastakoura auttaa poistamaan tuhkan ja hiilet grillin pohjalta. Tämä on tärkeää, jotta grilli pysyy puhtaana ja toimii tehokkaasti.
 • Astianpesuaine: Astianpesuaine ja lämmin vesi ovat tehokkaita grillausritilöiden ja muiden osien puhdistamisessa.
 • Puhdistusliina tai rätti: Puhdistusliina tai rätti auttaa pyyhkimään ja kuivaamaan grillin sisä- ja ulkopinnat.
 • Grillin suojapeite (valinnainen): Suojapeite on hyödyllinen grillin suojaamisessa sateelta ja lialta.
Paras grilli

Vaiheet

Näiden vaiheiden avulla grillin puhdistus sujuu helposti ja varmistat, että grillisi on valmiina seuraavaan herkulliseen grillaushetkeen!

 1. Anna grillin jäähtyä: Odota, kunnes grilli on täysin jäähtynyt ennen kuin aloitat puhdistuksen. Tämä vähentää palovammojen riskiä ja helpottaa työskentelyä.
 2. Poista grillausritilät: Irrota grillausritilät grillistä. Yleensä ne ovat helposti irrotettavissa.
 3. Puhdista grillausritilät: Harjaa grillausritilät grilliharjalla poistaaksesi pinttyneen ruoan ja rasvan. Tarvittaessa voit käyttää teräsvillaa tai grillin puhdistustyynyä tiukkojen tahrat poistamiseen.
 4. Poista tuhka ja hiilet: Käytä lastaa tai lastakouraa poistaaksesi tuhkaa ja hiiliä grillin pohjalta. Tyhjennä tuhka-astia tarvittaessa.
 5. Puhdista lämpökaapit ja muut osat: Käytä astianpesuainetta ja lämmintä vettä puhdistaaksesi lämpökaapit, kannet ja muut grillin sisäosat. Voit käyttää grilliharjaa apuna.
 6. Pese grillin ulkopinta: Pyyhi grillin ulkopinta kostealla liinalla tarvittaessa. Voit käyttää astianpesuainetta, jos grillin ulkopinta on likainen.
 7. Tarkista grillin kunto: Tarkista, että grillin kaikki osat ovat kunnossa ennen seuraavaa käyttökertaa. Varmista erityisesti, että kaikki ruoanjäämät on poistettu.
 8. Kokoa grilli uudelleen: Aseta puhdistetut grillausritilät takaisin paikoilleen ja varmista, että grilli on valmis seuraavaa grillauskertaa varten.
 9. Säilytä grilli oikein: Säilytä grilli kuivassa ja suojatussa paikassa, erityisesti jos se on ulkona.

Puhtaus ennen kaikkea

Grillin puhdistaminen on tärkeää pitääkseen sen kunnossa ja varmistaakseen hyvän grillaustuloksen. On suositeltavaa puhdistaa grilli säännöllisesti käytön jälkeen, jotta ruoan jäämät eivät pala kiinni. Ennen grillaamista on hyvä harjata grillausritilät puhtaiksi varmistaaksesi puhtaan grillauspinnan. Käytä grilliharjaa ja muita työkaluja, jotka eivät vaurioita grilliä. Jos harkitset uuden grillin ostamista, tutustu vertailuumme, jossa etsimme parasta grilliä.

Scroll to Top