Murskaava vai leikkaava oksasilppuri – kumpi on parempi valinta?

Oksasilppurit ovat arvokkaita työkaluja puutarhanhoitoon, mutta valittaessa sopivaa mallia herää usein kysymys: murskaava vai leikkaava oksasilppuri? Molemmat vaihtoehdot tarjoavat omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja oikean valinnan tekeminen riippuu pitkälti yksilöllisistä tarpeista ja käyttötarkoituksesta. Murskaavat ja leikkaavat oksasilppurit eroavat toisistaan toimintatavoiltaan ja siitä, millaisia oksia ne parhaiten käsittelevät.

Tämä artikkeli tutkii näiden kahden tyypin ominaisuuksia, vertailee niiden etuja ja haittoja sekä auttaa lukijaa löytämään parhaiten omiin tarpeisiinsa sopivan vaihtoehdon. Jos etsit vinkkejä oksasilppurin hankintaan, tutustu vertailuumme parhaista oksasilppureista.

pensasaidan leikkaus

Murskaava oksasilppuri

 • Käsittelee suurempia oksia: Murskaavat oksasilppurit ovat yleensä tehokkaampia suurempien oksien ja oksien käsittelyssä, ja ne voivat murskata jopa halkaisijaltaan useita senttimetrejä olevia oksia pienemmiksi paloiksi, mikä helpottaa niiden käsittelyä ja kompostointia.

 • Sopii puun rungolle: Jos sinulla on tarvetta käsitellä puun runkoa tai muita suuria puun osia, murskaava oksasilppuri voi olla parempi valinta, koska se pystyy usein käsittelemään karkeampia ja vahvempia materiaaleja tehokkaasti, mikä säästää aikaa ja vaivaa.

 • Tuottaa karkeampaa jätettä: Murskaavat oksasilppurit tuottavat yleensä karkeampaa mursketta tai haketetta, mikä voi olla hyödyllistä esimerkiksi maisemointiprojekteissa, antaen luonnollisen ulkonäön puutarhalle tai puistolle ja auttaen säilyttämään maan kosteuden ja estämään rikkakasvien kasvua.

 • Tehokas kompostoinnissa: Murskaavat oksasilppurit ovat erinomaisia valintoja niille, jotka haluavat käyttää puutarhajätteitä kompostissa. Koska ne murskaavat oksat karkeammiksi paloiksi, ne hajoavat nopeammin ja tasaisemmin kompostoinnin aikana, mikä tuottaa ravinteikkaampaa kompostimultaa kasveille.

 • Soveltuu suuremmille piha-alueille: Jos omistat suuren piha-alueen tai sinulla on paljon puustoa ympärilläsi, murskaava oksasilppuri voi olla käytännöllinen valinta. Sen kyky käsitellä suurempia määriä oksia ja tuottaa karkeampaa jätettä voi säästää aikaa ja vaivaa suuremmissa puutarhoissa.

 • Tarjoaa lisää voimaa ja vakautta: Koska murskaavat oksasilppurit on suunniteltu käsittelemään suurempia oksia, ne ovat yleensä varustettu vahvemmalla moottorilla ja tehokkaammalla rakenteella. Tämä lisää niiden kykyä selviytyä vaativammista töistä ja tarjoaa lisää vakautta ja kestävyyttä pitkäaikaisessa käytössä.

villa ja vanha puutarha

Leikkaava oksasilppuri

 • Tuottaa hienompaa jätettä: Leikkaavat oksasilppurit hienontavat oksat ja risut yleensä hienommaksi silpuksi verrattuna murskaaviin malleihin, ja tämä hienompi jae soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kompostointiin tai maanparannukseen, edistäen maan ravinteiden imeytymistä ja kasvien terveyttä.

 • Sopii pehmeämmille materiaaleille: Jos suurin osa käsittelemistäsi materiaaleista on pehmeämpiä, kuten oksia, lehtiä ja ruohoa, leikkaava oksasilppuri voi olla tehokkaampi vaihtoehto, koska se käsittelee nämä materiaalit tehokkaasti ja tarkasti.

 • Yleensä kompaktimpi koko: Leikkaavat oksasilppurit ovat usein kompaktimpia ja kevyempiä kuin murskaavat mallit, mikä tekee niistä helppokäyttöisempiä ja säilytettävämpiä pienissä tiloissa, säästäen tilaa ja helpottaen niiden siirtämistä eri paikkoihin tarpeen mukaan.

 • Hiljaisempi käyttö: Leikkaavat oksasilppurit ovat yleensä hiljaisempia käytössä verrattuna murskaaviin malleihin. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka arvostavat hiljaista ja häiriötöntä puutarhanhoitoa tai jotka asuvat alueilla, joissa on tiukat melurajoitukset.

 • Vähemmän voimakasta tärinää: Koska leikkaavat oksasilppurit eivät tarvitse murskaamiseen suurta voimaa, ne voivat aiheuttaa vähemmän tärinää käytön aikana. Tämä tekee niistä miellyttävämmän käyttää pidempiä aikoja kerrallaan ja vähentää käyttäjän väsymystä.

 • Helpompi huoltaa ja puhdistaa: Leikkaavat oksasilppurit ovat usein yksinkertaisempia rakenteeltaan ja koostuvat vähemmästä liikkuvasta osasta verrattuna murskaaviin malleihin. Tämä tekee niistä helpompia huoltaa ja puhdistaa, mikä säästää aikaa ja vaivaa käyttäjältä. Lisäksi niiden kompakti koko helpottaa niiden siirtämistä ja säilyttämistä tarvittaessa.

Scroll to Top